Απαντήσεις για Ταμείο Συντάξεων ζητά η ΟΜΕ-Cyta

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Cyta (ΟΜΕ-Cyta) με επιστολή προς το ΔΣ της Cyta και τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της Αρχής τους καλεί να τοποθετηθούν για τα θέματα που θίγονται σε σωρεία δημοσιευμάτων στον Τύπο τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το Ταμείο Συντάξεων των εργαζομένων.

Στην επιστολή με θέμα “Διαρροή στο Τύπο Εμπιστευτικής Εσωτερικής Αλληλογραφίας της Αρχής – Ανακριβείς και

Αναληθείς Αναφορές στον Τύπο για το Ταμείο Συντάξεων”, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, η ΟΜΕ-Cyta ζητά επίσης να “να δοθεί τέρμα επιτέλους στην παραπληροφόρηση και να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα τόσο τα Μέλη του Ταμείου όσο και η κοινωνία γενικότερα”.

Ζητά συγκεκριμένα τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας “για να διαπιστωθεί πώς και γιατί έχει διαρρεύσει στον Τύπο η Εμπιστευτική Επιστολή της Διευθύντριας Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης προς τον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή, με Αρ. Αναφ. ΧΔ.ΑνΑΕΔ.17/15, ημερομηνίας 18 Μαΐου 2015”.

Ζητά επίσης όπως δοθεί “άμεση επίσημη απάντηση στις τυχόν ανακρίβειες που εμπεριέχονται στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο “Μεγαλύτερη η «Τρύπα» στο Ταμείο Συντάξεων CYTA”, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Αναλογιστικό Έλλειμμα του Ταμείου, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν τεθεί ενώπιον των Μελών του Ταμείου στην 1η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ανέρχεται στα €160,6εκ ενώ το δημοσίευμα το εκτοξεύει στα €310εκ”.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Cyta ζητά ακόμη την “άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο θέμα της κατ’ ισχυρισμό σύγκρουσης συμφερόντων για τον Γραμματέα του Ταμείου Συντάξεων, που επαναφέρει ο «Φιλελεύθερος» με το σημερινό δημοσίευμα του με τίτλο `Πνέουν μένεα οι συντεχνίες της ΑΤΗΚ για Ταμείο Συντάξεων`”.

Για το θέμα αυτό, η ΟΜΕ-Cyta ζητά όπως “της δοθούν τα πορίσματα των δύο ανεξάρτητων ερευνών που έχουν γίνει για το θέμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Cyta και από τον Έφορο Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών”, όπως είναι, αναφέρει, σε θέση να γνωρίζει.

“Σε περίπτωση που υπάρχει όντως θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τον Γραμματέα”, όπως αναφέρεται στην επιστολή, “ η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου να τον αντικαταστήσει αμέσως από τη θέση του Γραμματέα και να ζητήσει την παραίτηση του από Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής. Επιπλέον η Cyta να προχωρήσει σε πειθαρχική διερεύνηση του θέματος για διαπίστωση τυχόν διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος από τον Γραμματέα, με βάση τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού”.

“Σε περίπτωση που οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και ως εκ τούτου αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Γραμματέα (προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων), η Cyta και η ΔΕ του ΤΣ να ενημερώσει επίσημα τη Βουλή των Αντιπροσώπων περί τούτου με επιστολή της, την οποία να κοινοποιήσει και στα ΜΜΕ, και να ζητήσει να θεωρηθεί το θέμα λήξαν. Παράλληλα τόσο η ΔΕ του ΤΣ όσο και η Cyta να καλέσουν όσους έχουν συκοφαντήσει τον Γραμματέα να του εκφράσουν δημόσια τις απολογίες τους”, καταλήγει στην επιστολή της η ΟΜΕ-Cyta.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα