Τη διακήρυξη της Λισαβόνας υιοθέτησε ο Δήμος Λεμεσού

Τη Διακήρυξη της Λισαβόνας, που αφορά πολιτικές ενσωμάτωσης μεταναστών και αξιοποίησης του πλεονεκτήματος της διαφορετικότητας, υιοθέτησε χθες βράδυ ομόφωνα το Δημοτικό και Διαπολιτισμικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διακήρυξη της Λισαβόνας υιοθετήθηκε από τα Μέλη του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων σε Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη πόλη, με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από την ίδρυσή του.

Στους όρους που περιλαμβάνονται στη διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Λεμεσού θα

συνεχίσει να ενθαρρύνει καινοτόμες πολιτικές που έχουν στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής μέσα στα πλαίσια της αυξανόμενης διακίνησης ανθρώπων, αλλά και να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε δικαιώματα και υπηρεσίες, σε υπηκόους τρίτων χωρών.

Επίσης, προστίθεται, θα συνεχίσει τη συνεργασία του με όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Λεμεσού, ενώ θα προχωρήσει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά τη διαχείριση της διαφορετικότητας.

«Η Λεμεσός αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο πολυπολιτισμικής κοινωνίας που φιλοξενεί πολιτισμούς από όλο τον κόσμο, με το Δήμο Λεμεσού να πρωτοπορεί ως ο κατεξοχήν εκφραστής της πολυπολιτισμικότητας», αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει πως, ο Δήμος Λεμεσού «με τις δράσεις που αναπτύσσει ως μέλος του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων, με τη σύσταση του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου, καθώς και με την εφαρμογή προγραμμάτων ενεργούς συμμετοχής υπηκόων τρίτων χωρών συμβάλλει στην ένταξη και ενσωμάτωση των ξένων υπηκόων κατά τρόπο που να αποτελούν κομμάτι της τοπικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η σύσταση του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Λεμεσός - Μια πόλη ο κόσμος όλος» - στο οποίο ο Δήμος Λεμεσού είναι επικεφαλής εταίρος - και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα