Τι αλλάζει στα εισιτήρια λεωφορείων - Πληρωμές με κάρτες και smartwatch

Σημαντικές αλλαγές-αναβαθμισεις έρχονται το επόμενο διάστημα στο σύστημα έκδοσης εισητηρίων για την μεταφορά με λεωφορεία στην Κύπρο.   

Η GMV είναι ένας από τους τακτικούς προμηθευτές τεχνολογίας ITS τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου όσο και στους έξι φορείς δημόσιας συγκοινωνίας

του νησιού τα τελευταία επτά χρόνια. Σύμφωνα με το Electronic Media, τo νέο έργο που ανατέθηκε από την αρχή τρανζίστ περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος έκδοσης εισιτηρίων στα 750 λεωφορεία που αποτελούν τον στόλο της. Πλέον  οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας ανέπαφες κάρτες, τηλέφωνα, smartwatches και τραπεζικές κάρτες, μεταξύ άλλων.

Το Υπουργείο βασίστηκε στην τεχνολογία της GMV για την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον στόλο λεωφορείων, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο, αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. ένα σύστημα προγραμματισμένης και ελεγχόμενης διαμετακόμισης.

Υποστηρίζει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις αναγνώρισης για πρόσβαση και πληρωμή για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ανεπαφικών καρτών, τηλεφώνων, smartwatches και τραπεζικών καρτών.

Τα συστήματα ABT βασίζονται σε τεχνολογία αιχμής που αποθηκεύει λογαριασμούς επιβατών στο cloud και όχι σε μια κάρτα μεταφοράς, η οποία χρησιμεύει μόνο ως αναγνωριστική.

Ο φόρτος εργασίας των χειριστών μειώνεται, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην οδήγηση και τη συμμόρφωση με τις υπηρεσίες όσον αφορά τα δρομολόγια, την ακρίβεια κ.λπ., ενώ οι επιβάτες επωφελούνται από την ευκολία ενός κοινού συστήματος ναύλων σε όλη τη χώρα.

Η GMV θα εφαρμόσει επίσης ένα πιλοτικό σύστημα πληρωμών με τραπεζική κάρτα σε λεωφορεία στην επαρχία Αμμοχώστου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία EMV Transit Level 3. Για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αυτή η τεχνολογία επικυρώνει την ενοποίηση τερματικών πληρωμών που είναι συμβατή με τραπεζικά συστήματα. Αυτή θα είναι η πρώτη εγκατάσταση τέτοιου συστήματος στην Κύπρο. Μεσοπρόθεσμα, στόχος είναι να αναπτυχθεί σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Στόλος σχολικών λεωφορείων Κύπρου

Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να εκσυγχρονίσει τα 750 σχολικά λεωφορεία που διαχειρίζονται πέντε εταιρείες στο νησί. Για το σκοπό αυτό, η GMV θα εξοπλίσει τα λεωφορεία τόσο με σύστημα έξυπνων καρτών όσο και με σύστημα αποστολής/αυτόματου εντοπισμού οχημάτων (CAD/AVL) με τη βοήθεια υπολογιστή.

Τα συστήματα CAD/AVL περιλαμβάνουν μια σειρά λύσεων που συνδυάζουν διαφορετικές τεχνολογίες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της διαχείρισης, σε αυτήν την περίπτωση για σχολικά λεωφορεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλες εφαρμογές, όπως η επιβεβαίωση της κανονικότητας των στάσεων λεωφορείων, η ενημέρωση των επιβατών για την πληρότητα και η εκτιμώμενη ώρα άφιξης του επόμενου λεωφορείου και η ενημέρωση των οδηγών για την καθυστέρηση και την πληρότητα του δικού τους οχήματος και αυτού που το ακολουθεί. .

Το σύστημα θα υποστηρίζεται με πληρωμή μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης στόλου ITS Suite της ABT και της GMV .

Keywords
Τυχαία Θέματα