Θύελλα αντιδράσεων στον τ/κ Τύπο για ταξίδι Οζγκιουργκιούν

Οι διαμαρτυρίες γυναικών μετά τη δολοφονία της 25χρονης γυναίκας στην Αμμόχωστο από τον σύζυγό της και η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση Οζγκιουργκιούν – Ντιζνταρλί για το ιδιωτικό ταξίδι του “πρωθυπουργού” που χρεώθηκε ως επίσημη επίσκεψη, συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τ/κ Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης στην οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και ιδιωτών, την έρευνα για παράνομο οπλισμό σε πλοίο που δεν απέφερε καρπούς κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Όντας συμπέθερος στο ελεγκτικό συνέδριο”, γράφει ότι η απάντηση του “αντιπροέδρου” του “ελεγκτικού συνεδρίου” και

συμπεθέρου του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, Σιουκριού Τσιάνκαγια για το θέμα των εξόδων του ταξιδιού του “πρωθυπουργού” στην Κωνσταντινούπολη και την αντιπαράθεσή του με την “επίτροπο διοικήσεως”, Εμινέ Ντιζνταρλί, αποτελεί σκάνδαλο και προσπάθεια κάλυψης του κ. Οζγκιουργκιούν. Αλλού γράφει ότι ο διαχειριστής του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, Εμρουλάχ Τουρανλί, τώρα επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την κατασκευή παραθαλάσσιων επαύλεων στην Κερύνεια που φτάνουν μέχρι και τη θάλασσα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χτες πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην Αμμόχωστο στη μνήμη της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Δεν πενθούμε, επαναστατούμε”, αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες οι γυναίκες στην Αμμόχωστο, μια μέρα μετά τη στυγερή δολοφονία της 25χρονης Μπουρτζιού από τον σύζυγό της. Αλλού δημοσιεύει ανακοίνωση του κόμματος του Λαού, που επικρίνει την “κυβέρνηση” για χάος στην υγεία, με αφορμή τη διαμαρτυρία “κυβερνητικών” γιατρών και νοσηλευτών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά από συμφωνία του “υπουργείου τουρισμού και περιβάλλοντος” και του “πανεπιστημίου” Κερύνειας, θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο του Πενταδακτύλου.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Ο μπαμπάς στην Κύπρο, η αστυνομία σε συναγερμό”, γράφει ότι η οικογένεια της 25χρονης Μπουρτζιού Οκουμούς, ήρθε στα κατεχόμενα να πάρει τη σορό και η “αστυνομία” έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο δολοφόνος σύζυγός της. Αλλού αναφέρει ότι ο “πρωθυπουργός” Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε πως η “επίτροπος διοικήσεως” κινήθηκε εκτός των ορίων της διερευνώντας το παράπονο εναντίον του για κατάχρηση δημοσίου χρήματος σε ταξίδι με ιδιωτικό σκοπό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η απάντηση της “επιτρόπου” Ντιζνταρλί στον κ. Οζγκιουργκιούν ήταν άμεση και του είπε ότι καθόλου δεν υπερέβη τις αρμοδιότητές της.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Είμαστε μέσα στα χρέη”, αναφέρεται σε χιλιάδες υποθέσεις που βρίσκονται στα “δικαστήρια” και αφορούν εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων ή διαχείριση χρεών, τα οποία δεν μπορούν να διευθετηθούν με άλλο τρόπο. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από χάρτινα κιβώτια στην αποβάθρα του λιμανιού της Αμμοχώστου και γράφει ότι κατόπιν πληροφορίας για ύπαρξη οπλισμού, η “ακτοφυλακή” και η “αστυνομία” Αμμοχώστου διενήργησαν έρευνα σε φορτίο πλοίου με σημαία Τανζανίας που μετέφερε τσιγάρα. Δεν βρέθηκε οπλισμός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπό διήμερη κράτηση τέθηκε άνδρας σε χωριό της Μόρφου, με την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης της 15χρονης κόρης του εδώ και 5 χρόνια.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Σε 16 χρόνια 31 γυναίκες δολοφονήθηκαν!”, γράφει ότι τα τελευταία 16 χρόνια στα κατεχόμενα διαπράχθηκαν 79 δολοφονίες. Οι 31 από αυτές είχαν θύματα γυναίκες, 12 εκ των οποίων από συζύγους και 4 από τους αρραβωνιαστικούς τους. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη με μια γυναίκα που ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας για χρόνια και μεταφέρει την εμπειρία της. Αλλού γράφει ότι μετά από αίτημα της ένωσης γυναικών Άγιου Σέργιου, το “ανώτατο δικαστήριο” διέταξε να σταματήσουν οι διεργασίες ενοικίασης σε ιδιώτη εκδρομικού χώρου που βρίσκεται στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα