Θρίλερ με μωρό δύο ημερών-Εμπλοκή για παραπομπή στο Ισραήλ

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει βρέφος, μόλις δύο ημερών, και η τύχη του κρέμεται από μια γραφειοκρατική κλωστή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «η σημερινή», το νεογέννητο αγοράκι, βάσει γνωμάτευσης της Επιτροπής Ειδικών Καρδιολογίας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, πρέπει να μεταφερθεί εσπευσμένα σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη επέμβαση καρδίας, η οποία πρέπει να γίνει σήμερα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας τέθηκαν σε συναγερμό κατόπιν της γνωμάτευσης των ειδικών.

Εντός λίγων ωρών κατακυρώθηκε η αγορά

υπηρεσίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Ισραήλ και διευθετήθηκε η αεροπορική μεταφορά του μωρού εκεί σήμερα το πρωί. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες το βράδυ, υπήρχε μια πρωτοφανής εμπλοκή.

Δεν υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού σε θέση να συνοδεύσει το βρέφος, όπως προβλέπεται στη διαδικασία παραπομπής ανήλικων ασθενών, και οι ισραηλινές Αρχές δεν μπορούσαν να το αποδεχθούν.

Παρά την επιθυμία της 33χρονης μητέρας από τη Βουλγαρία, η οποία ζει ώρες αγωνίας, να συνοδεύσει το μωρό της, οι γιατροί προειδοποίησαν τόσο την ίδια, όσο και το Υπουργείο Υγείας πως δεν μπορεί να ταξιδέψει, λόγω της κατάστασής της.

Η μοναδική άλλη συγγενής της στην Κύπρο, η μητέρα της, δήλωσε αδυναμία μετάβασης στο Ισραήλ, καθώς υπό την ευθύνη της βρ΄σικονται τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της 33χρονης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, που οι κρατικές Υπηρεσίες καλούνται να διαχειριστούν ένα τέτοιο γεγονός, Ποτέ στο παρελθόν δεν χρειάστηκε νεογέννητο να ταξιδέψει μόνο του εκτός Κύπρου. Δεν αποκλείεται, τελικά, να ανατεθεί σε δημόσιο λειτουργό η συνοδεία του βρέφους στο Ισραήλ.

Μέχρι αργά χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας επιχειρούσε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα