Κονταροχτυπήματα για αποκλεισμό ΕΛΑΜ από τη σύσκεψη αρχηγών

Αντιδράσεις προκαλεί ο αποκλεισμός του Ε.Λ.Α.Μ, στη σημερινή άτυπη συνεδρία των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για να μελετηθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογή του Προέδρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την στάση της Συμμαχίας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της Γιώργου Λιλλήκα, για την μη πρόσκληση του Κινήματος στη σημερινή άτυπη συνεδρία πολιτικών αρχηγών.

"Κάποιοι εντελώς αντιδημοκρατικά, μη σεβόμενοι την λαϊκή ετυμηγορία και τις 13.041 Ελλήνων Κυπρίων που ψήφισαν Εθνικό Λαϊκό

Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), προχώρησαν στην προαναφερόμενη κίνηση που σίγουρα δεν τιμά κανένα και ούτε καν την ίδια την δημοκρατία την οποία πρέπει να υπερασπιστούμε", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ.

Αβέρωφ: Λάθος η μη πρόσκληση του ΕΛΑΜ

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, αλλά τέθηκε και κατά τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρεί ορθή την πρωτοβουλία της Συμμαχίας για τη σύγκληση της συνάντησης, πιστεύει ωστόσο ότι είναι λανθασμένη η μη πρόσκληση του ΕΛΑΜ αφής στιγμής έχει εξασφαλίσει δύο έδρες στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εκφράζει τη θέση ότι ως θέμα δημοκρατικής αρχής, ουδείς πρέπει να αφήνεται εκτός πόσο δε μάλλον όταν συμμετέχει στη Βουλή με την ψήφο των πολιτών.

Λιλλήκας: Eίναι άτυπη η σύσκεψη

Μιλώντας στην εκπομπή του Σιγμα "Πρωτοσέλιδο", ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, επεσήμανε ότι επειδή η σύσκεψη είναι άτυπη, δεν προσκλήθηκε το ΕΛΑΜ.

"Ελάτε σας περιμένουμε..."

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων, τηλεφώνησαν στον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ προσκαλώντας τον να παρευρεθεί στη συνεδρία η οποία άρχισε στις 12.00. Ωστόσο σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o κ. Χρίστου, επεσήμανε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και δεν θα συμμετέχει στη συνεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα