Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Αργεντινής!

Ο Thierry Neuville, με το νέο Hyundai i20 WRC, μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Αργεντινής!

Μετά από μια επεισοδιακή πρώτη μέρα, ο Thierry Neuville επιδόθηκε σε μια επική μάχη στη διεκδίκηση του σημαντικού αυτού αγώνα, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC για το 2017. Με απόσταση ενός λεπτού στο ξεκίνημα της δεύτερης μέρας, βρέθηκε πίσω μόλις έξη δέκατα πριν την διαδρομή Power

Stage. Η απόδοση του ήταν αρκετή για να καλύψει τη διαφορά από τον Elfyn Evans και να κερδίσει τον αγώνα με μόλις 0.7 δευτερόλεπτα! Αυτή ήταν και η τρίτη μικρότερη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, μετά εκείνες της Ιορδανίας το 2011 (0.2) και Νέας Ζηλανδίας το 2007 (0.3).

Μετά τις πρώτες δυσκολίες και τα προβλήματα των άλλων μελών της ομάδας της Hyundai, Hayden Paddon και Dani Sordo, ο γενικός αρχηγός Michel Nandan, είδε με ενθουσιασμό και μεγάλη ανακούφιση του Thierry Neuville να κόβει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

“Ήταν ένα εκπληκτικό φινάλε ενός απίστευτου αγώνα. Μέχρι τη στιγμή του τερματισμού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, όμως αυτό που πετύχαμε ήταν εξαιρετικά έντονο”, δήλωσε σχετικά ο Michel Nandan.

“Το να νικήσεις με μια τόσο μικρή διαφορά μετά από αγώνα 360 χιλιομέτρων είναι αξιοσημείωτο και δεν είναι έκπληξη που ήταν ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Αργεντινή είναι δύσκολο έδαφος και σκληρός αγώνας για τα αυτοκίνητα. Αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα και ατυχίες και στα τρία αυτοκίνητα αλλά παλαίψαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε για την προσπάθεια. Αν έχουμε κι άλλους τέτοιους αγώνες, το πρωτάθλημα θα είναι συγκλονιστικό”, πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Hyundai, που την σταθεροποιεί στη δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης Κατασκευαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα