Θολό το τοπίο για το που θα εγκατασταθεί η Total

Το τοπίο αναφορικά με το πού τελικά θα μεταφερθούν οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις των εταιρειών υδρογονανθράκων, μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από τον Δήμο Λάρνακα, είναι ακόμα αρκετά θολό, δήλωσε ο Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή το υπουργείο έσπευσε να βοηθήσει τις εταιρείες για να εγκατασταθούν είτε στο Λιμάνι Λάρνακας είτε στο Λιμάνι Λεμεσού. Ωστόσο είπε μετά τις

αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας, έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα μέτρα.

Βρισκόμαστε είπε σε επικοινωνία με τις εταιρείες και προσπαθούμε να καταστήσουμε εφικτή τη μεταφορά τους στο Λιμάνι Λεμεσού.

Είπε επίσης ότι το Λιμάνι Λεμεσού είναι μεγάλο και εξηγήθηκε στις εταιρείες ότι υπάρχουν οι χώροι να φιλοξενηθούν σε περίπτωση που η απόφαση της Λάρνακας είναι οριστική.

Διαμαρτυρία εργαζομένων

Στο μεταξύ έκκληση προς την κυβέρνηση και τις αρχές της Λάρνακας όπως καταλήξουν το συντομότερο δυνατό στο σχεδιασμό για το μέλλον του λιμανιού της πόλης, απηύθυναν σήμερα οι εργαζόμενοι λιμενεργάτες, σημειωτές, αδειούχοι αχθοφόροι, υπάλληλοι της ΑΛΚ, φρουροί ειδικής φύλαξης και πρώην εργαζόμενοι στις εταιρείες MEDSEV και ENI. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αρνητική απάντηση που έδωσε τη περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, στο αίτημα των εταιρειών ΤΟΤΑL και ENI για χρήση των εγκαταστάσεων του λιμανιού για περίοδο έξι μηνών και ενός χρόνου αντίστοιχα.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του λιμανιού και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από όπου πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας και επέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, στο Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα