Θετικό το Πεκίνο για συνεργασία με HΠΑ

Η Κίνα είναι θετική όσον αφορά τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων των υποδομών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Ο εκπρόσωπος έκανε τη δήλωση αυτή όταν ρωτήθηκε αν η Κίνα θέλει να συμμετάσχει στα αμερικανικά σχέδια για κατασκευές υποδομών, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας με την ανανέωση των υποδομών της χώρας.

Η Κίνα προσβλέπει στη συνεργασία με τις ΗΠΑ

για να επεκτείνει τη συνεργασία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο Γκενγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. «Όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας, η Κίνα είναι θετική για όλους τους τομείς που θα ωφελήσουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους, περιλαμβανομένων των υποδομών», δήλωσε ο Γκενγκ.

«Η Κίνα είναι ανοικτή κατ’ αρχήν σε όλες τις εμπορικές ρυθμίσεις που είναι ευνοϊκές για την απελευθέρωση και διευκόλυνση του περιφερειακού εμπορίου, αλλά επιμένει ότι οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να συνάδουν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται», σημείωσε ο Γκενγκ.

Απαντώντας στις ανησυχίες για τις υποσχέσεις του Τραμπ να «ακυρώσει» τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ο Γκενγκ δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών όλων των πλευρών, περιλαμβανομένων της Κίνας και των ΗΠΑ. Η Κίνα επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για την κλιματική αλλαγή και να προωθήσει την πράσινη, χαμηλών εκπομπών ρύπων και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα