Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Οι πρώτες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου

Σε ρυθμούς Ομπάμα η Αθήνα αφού αύριο, Τρίτη, φτάνει στην ελληνική πρωτεύουσα ο Αμερικανός Πρόεδρος όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα.

Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου; Ελάχιστα, αφού οι πληροφορίες έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία με φειδώ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτό που αφορά τους περισσότερους είναι ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχεται η αμερικανική αποστολή θα κλείνουν λίγη ώρα πριν τη διέλευση προκειμένου να διεξαχθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας.

«Αστακός» η Αθήνα. Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε περιοχές των νοτίων προαστίων και του κέντρου

Σε ό,τι αφορά στην άφιξη Ομπάμα στο Ελ. Βενιζέλος αυτή αναμένεται στις 11 το πρωί. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα γίνει περίπου στη μία μετά το μεσημέρι δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μία ώρα μετά θα γίνει δκετός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για τις 19:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η βασική ομιλία όμως του προέδρου των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου. Αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στον αρχαιλογικό χώρο της Πνύκας. Ωστόσο, ακυρώθηκε υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης μετά από εκείνη στη γαλλική πρεσβεία την περασμένη Πέμπτη. Πιθανοί χώροι είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το μουσείο της Ακρόπολης, με επικρατέστερο τον πρώτο νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα κατά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης με προορισμό το Βερολίνο.

Διευθέτηση του ελληνικού χρέους όπως ζητεί το ΔΝΤ και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, το μήνυμα Ομπάμα στην Αθήνα

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα