Σε επιφυλακή οι ελληνικές Δυνάμεις στο Αιγαίο

Σε εντατικοποίηση των περιπολιών Μονάδων του ελληνικού στόλου αλλά και σειρά άλλων μέτρων που αποβλέπουν στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία προκειμένου να αποτραπεί τυχόν απόπειρα προσέγγισης του ελληνικού εδάφους από Τούρκος που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος προχώρησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα.

Σημαντικό ρόλο στα μέτρα αυτά έχει αναλάβει και η ελληνική πολεμική Αεροπορία ενώ συνδράμουν μονάδες της Αεροπορίας Στρατού που έχουν μετασταθμεύσει σε νησιά του Αιγαίου -διαθέτοντας θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό ατόμων στη θάλασσα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην περιοχή του Έβρου και των Δωδεκανήσων. Οι δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων εξελίσσονται σε συνεργασία και συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα. Σε επιφυλακή έχει τεθεί και η Ελληνική Αστυνομία.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το αεροσκάφος του Τούρκου πρωθυπουργού συνοδευόταν την περασμένη Παρασκευή, πηγή του ΓΕΑ, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρατηρούσε ότι «εμείς είδαμε μόνο ένα αεροσκάφος» αναφέρομενη στα τεκταινόμενα τις ώρες που βρισκόταν σε εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο έγινε στόχος τουρκικών μαχητικών. Με βάση πηγές από το ΓΕΑ, οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν το ο,οιαδήποτε εισέρχεται στον ελληνικό χώρο και διέψευδαν ότι υπήρξε η οποιαδήποτε διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα