Γνωμάτευση ΓΕ για απόβλητα:Θετική ανταπόκριση Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωση της η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, την οποία και θα συζητήσει κατά την αυριανή συνεδρία του Σώματος.

Με τη γνωμάτευσή του προς τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Γενικός Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο να ανακαλέσει τον διορισμό και τους όρους της εντολής της διορισθείσας Ερευνητικής Επιτροπής, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να προχωρήσει

στον διορισμό νέας Ερευνητικής Επιτροπής εφ' όλης της ύλης σχετικά με τη διαχρονική διαχείριση των οικιακών αποβλήτων.

Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα θέτει ξανά τα πράγματα στη σωστή τροχιά δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Κώστας Κληρίδης, με τη γνωμάτευσή του, ουσιαστικά εξαγγέλλει ότι, μόλις υπάρξει ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα διορίσει ο ίδιος μια Ερευνητική Επιτροπή, που είναι, όπως είπε, πολύ σωστή απόφαση και κάτι πολύ θετικό.

Μπαίνει στο σωστό δρόμο, υποστήριξε ο Γενικός Ελεγκτής, μια διαδικασία λογοδοσίας, με την οποία θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι πράξεις και παραλείψει γι’ αυτό το μεγάλο θέμα.

Υπήρχε, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, ο κίνδυνος εκτροπής, υπό την έννοια ότι μια διαδικασία, που ξεκίνησε ως εργαλείο λογοδοσίας να κατέληγε ως εργαλείο συγκάλυψης ευθυνών.

Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα ότι αυτή η Ερευνητική Επιτροπή διορίστηκε με συγκεκριμένους όρους εντολής και όχι για να διερευνήσει τα της νυν κυβέρνησης δήλωσε ο Πρόεδρος Ερευνητικής Επιτροπής, Δώρος Ιωαννίδης, που διορίστηκε τον περασμένο μήνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκείνο, που μένει, δήλωσε, είναι να έρθει το Υπουργικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την νυν Ερευνητική Επιτροπή και να διορίσει νέα,

Αυτό, που πρέπει να διερευνηθεί πρωτίστως, υπέδειξε ο κ. Ιωαννίδης, είναι τί λάθος έγινε και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ώστε να μην πληρώσουμε πρόστιμο, και μετά να αναζητήσουμε τις ευθύνες.

Το κυριότερο θέμα, δήλωσε, είναι ότι υπάρχει συγχρηματοδότηση του έργου και θα μας ζητηθεί να επιστρέψουμε χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα