Επαναπατρίζεται η Μαρί-Ελένη – Το χρονικό της απαγωγής

Σαν βόμβα είχε σκάσει η είδηση το πρωινό της 27ης Απριλίου, ότι παιδί απήχθη από νηπιαγωγείο σε κεντρική τοποθεσία της Λευκωσίας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε σχεδόν άμεσα από τις Αρχές, οι οποίες εντός των επόμενων ωρών δημοσίευσαν τη φωτογραφία της 4χρονης Μαρί – Ελένης.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε σημάνει συναγερμός σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα, με τις Αρχές να ενεργοποιούν όλους τους μηχανισμούς προς εντοπισμό της 4χρονης. Οι πληροφορίες πέφτουν σαν βροχή και από το πρώτο 24ωρο συσσωρεύεται ένα κουβάρι πληροφοριών, το οποίο ξετυλίγεται τα αμέσως επόμενα 24ωρα, όπου προέκυψαν

και οι πρώτες μαζικές συλλήψεις υπόπτων που φέρονταν να σχετίζονται με την απαγωγή της μικρής.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί δυο γύρους συλλήψεων και ερευνά τηλεπικοινωνιακά και άλλα δεδομένα για ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να φθάσει στα χνάρια του πατέρα και του τρόπου με τον οποίο κινήθηκε προκειμένου να καταστρώσει το σχέδιο απαγωγής του ίδιου του τού παιδιού.

Το σενάριο διαφυγής του πατέρα και του παιδιού από τα κατεχόμενα δεν αποκλείστηκε ποτέ, αλλά ούτε και επιβεβαιώθηκε ποτέ από επίσημα χείλη.

Αυτό είναι το αγγελούδι που απήχθη από νηπιαγωγείο (pic)

30 Απριλίου – Γενέθλια μακριά απ’ την αγκαλιά της μάνας της

Οι ώρες αγωνίας όσο περνούν βαραίνουν όλο και περισσότερο, καθώς οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, με τον δικηγόρο του ηθικού αυτουργού της απαγωγής, του ίδιου του πατέρα της, να εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, σχετικά με το πού βρίσκεται ο ίδιος μαζί με το μικρό κορίτσι.

Η Μαρί – Ελένη έκλεισε τα 4 της χρόνια μακριά απ’ τη μητέρα της.

Μακριά από τη μητέρα της κάνει γενέθλια η Μαρίε ΕλένηΓια γερά νεύρα η απαγωγή 4χρονης – Όλες οι εξελίξεις

3 Μαΐου – Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι είμαστε κοντά

Αποδίδουν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών αναφορικά με τον εντοπισμό της απαχθείσας Μαρί – Ελένης, σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε, τότε, στο Προεδρικό Μέγαρο αισιόδοξος για τον εντοπισμό του παιδιού, λόγω νέων στοιχείων που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία.

Απαγωγή Μαρί - Ελένης: Σύντομα εξελίξεις - Νέα στοιχεία..Απαγωγή 4χρονης-Οι εξελίξεις: 5 συνελήφθησαν 3 υπό κράτηση

12 Μαΐου – Η πρώτη επικοινωνία του πατέρα

Στο νορβηγικό μέσο TV2 μίλησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον πατέρα της 4χρονης Μαρί – Ελένης, Torkel Grimsruid. Στο μέσο, εξάλλου, μίλησε και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.

«Το παιδί είναι καλά και είναι με τον πατέρα του», είπε η δικηγόρος Mette Yvonne Larsen.

Απαγωγή 4χρονης:Είναι καλά με τον πατέρα της,λένε δικηγόροι

22 Ιουνίου – Ανακριτές του ΤΑΕ πάνε Νορβηγία

Πενήντα πέντε μέρες έχουν περάσει από τη μέρα της απαγωγής της 4χρονης. Η Αστυνομία και οι ανακριτές πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Κύπρο, συλλαμβάνοντας στα πλαίσια αυτών και 7 πρόσωπα τα οποία αφότου κρατήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό, εν τέλει, εναντίον τους.

Ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέβη στη Νορβηγία για συνάντηση με την αντίστοιχη νορβηγική ομάδα ανακριτών, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα έτσι ώστε να θεωρείται και στη Νορβηγία αδίκημα η απαγωγή, κι όχι διαφορά μεταξύ συζύγων και αρπαγή το όλο περιστατικό.

Απαγωγή Μαρί Ελένης:Στα ίχνη του πατέρα; - Όλες οι εξελίξεις

17 Σεπτεμβρίου – Η απόφαση σταθμός νορβηγικού δικαστηρίου

Απόφαση για άμεση παράδοση της 4χρονης Μαρί Ελένης στη μητέρα της, εξέδωσε Δικαστήριο στη Νορβηγία.

Η απόφαση Δικαστηρίου, ημερομηνίας 15 Αυγούστου, ήταν καθοριστική για την υπόθεση. Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά έκλεισε τα περιθώρια στον μέχρι τότε καταζητούμενο πατέρα, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια σύνοψη έξι σημείων ενσωματωμένα σε μια 8σελιδη απόφαση, δίδει ξεκάθαρες εντολές για τον 49χρονο.

Απαγωγή Μαρί-Ελένης:Ραγδαίες εξελίξεις - Απόφαση Δικαστηρίου

Τα σημαντικότερα σημεία της απόφασης αναφέρουν τα εξής:

- Ο πατέρας πρέπει άμεσα να επιστρέψει τη Μαρί - Ελένη στην Κύπρο.
- Εάν δεν συνοδεύσει την ανήλικη στην Κύπρο, τότε θα ενεργοποιηθεί άμεσα οδηγία για επαναπατρισμό του.
- Αν δεν τηρηθούν όσα προαποφασίστηκαν στο Δικαστήριο, τότε η μητέρα της Μαρί - Ελένης έχει το δικαίωμα να την ψάξει στη Νορβηγία και αν την εντοπίσει, να την επιστρέψει στην Κύπρο.
- Εάν η Μαρί Ελένη εντοπιστεί από τις νορβηγικές αρχές στη χώρα της, τότε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα θα παραδοθούν στη μητέρα της.

Ερμηνεύοντας την εν λόγω απόφαση, πηγές του SigmaLive σημείωναν πολύ απλά ότι ο κλοιός στενεύει για τον πατέρα, αφού εάν προσπαθήσει να μεταφέρει το παιδί στη Νορβηγία, τότε, άμεσα, η 4χρονη θα επιστραφεί στη μητέρα της, δηλαδή στην Κύπρο.

6 Οκτωβρίου: Οι τελευταίες.. καθοριστικές ενδείξεις

Ολοένα και πιο στριμωγμένο ήθελαν τον απαγωγέα οι τελευταίες πληροφορίες.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που οδήγησε εν τέλει τη μικρή πίσω στην αγκαλιά της μητέρας της, δεν σταμάτησαν ποτέ να γίνονται ενέργειες. Σε στενή επαφή, εξάλλου, παρέμειναν από τις πρώτες μέρες οι δικηγόροι των δυο πλευρών, με στόχο την εξεύρεση ενός διακανονισμού.

Απαγωγή Μαρί Ελένη:Στενεύει ο κλοιός για τον πατέρα-απαγωγέαΓιαγιά Μαρί – Ελένης στο SigmaLive: «Δοξάζω τον Θεό»
Keywords
Τυχαία Θέματα