Θετικές προοπτικές για τις αφίξεις Γερμανών τουριστών

Θετικές προοπτικές για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο καταγράφονται από τη Γερμανική αγορά, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), η οποία συμμετείχε πρόσφατα σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις, αυτή του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ΕΤΑΛ συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Βερολίνου στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής που εφαρμόζει και "από τις επαφές που διενεργήθηκαν

διαφαίνεται ότι η Γερμανική αγορά παρουσιάζει θετικές προοπτικές για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο, με αυξημένο αριθμό πτήσεων και μεγαλύτερη έμφαση από πλευράς τουριστικών πρακτόρων".

Σύμφωνα με τα μηνύματα για το 2017, προστίθεται, ο αριθμός αφίξεων στην Κύπρο, από την Γερμανική αγορά, αναμένεται να αυξηθεί στις 180.000 περίπου σε σύγκριση με 124.000 το προηγούμενο έτος, ενώ το ενδιαφέρον αυτό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για επένδυση σε μια αγορά των 55 εκατομμυρίων κρατήσεων ανά έτος, η οποία μάλιστα παρουσιάζει τάσεις για ολόχρονο τουρισμό και όχι μόνο κατά την περίοδο υψηλής κίνησης".

Πέραν από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αγορά αυτή φαίνεται να είναι σε θέση να συνεισφέρει και στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και στην επέκταση του τουριστικού χαρτοφυλακίου της Κύπρου, αναφέρει ακόμη η ΕΤΑΛ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τη Λεμεσό βρισκόταν στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ενώ γερμανόφωνο προσωπικό παρείχε πληροφορίες και εξυπηρετούσε το κοινό.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τη Λεμεσό επικεντρώθηκε στις ποδηλατικές υποδομές που απέκτησε και αναπτύσσει η περιοχή, στις δραστηριότητες που προσφέρονται, θαλάσσια αθλήματα, στις εκδηλώσεις όπως τον Μαραθώνιο Λεμεσού κ.α., τον πολιτιστικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό.

Παράλληλα, η Διευθύντρια της εταιρείας, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΚΟΤ με προσκεκλημένους 100 travel bloggers, όπου έγιναν επαφές για διαδικτυακή προβολή της Λεμεσού. Έγιναν επίσης συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων και εκπροσώπους ΜΜΕ.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συμμετείχε επίσης στο Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου, όπου παρουσίασε το θέμα "Λεμεσός: Βήματα προς αειφόρο τουρισμό και καινοτόμο branding", δίνοντας την ευκαιρία στους 500 συνέδρους αλλά και όσους παρακολουθούσαν τις εργασίες μέσω διαδικτύου, να γνωρίσουν τη Λεμεσό ως τουριστικό προορισμό, επιχειρηματικό κέντρο αλλά και προτιμητέο μέρος διαμονής για χιλιάδες οικογένειες από άλλες χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα