Θεοχάρους: Πληρώνουμε τις λανθασμένες επιλογές ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

"Τα επίχειρα του εύφορου κλίματος της παραπλανητικής πολιτικής του κ. 'Ειντα και της ανοχής των κυβερνώντων και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, απειλεί να πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατίας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λόγω της συμβιβαστικής τροπολογίας, την οποία πρότεινε η Σοσιαλίστρια εισηγήτρια του ψηφίσματος για την Τουρκία, Κάτι Πίρι, με την οποία θέλει τους Τουρκοκύπριους, λεγόμενους 'βουλευτές΄ του κατοχικού ψευδοκράτους, να έχουν καθεστώς παρατηρητή".

​Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης

Ελένη Θεοχάρους και τονίζει ότι οι τουρκικές θέσεις βρίσκουν εύφορο κλίμα, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδης, διαλαλεί επιμόνως ότι βρισκόμαστε κοντά σε λύση και όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού, επιστρέφοντας από την Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η Τουρκία θέλει "λύση". Ήδη, προστίθεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του ΔΗΣΥ πανηγύριζε για το ψήφισμα , παρά το ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα σε αυτό και παρά το ότι είχε εξαφανιστεί από αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία. Τονίζεται ότι, όχι μόνο είναι εξαφανισμένη η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά γίνεται προσπάθεια για την εισαγωγή των Τουρκοκύπριων παρατηρητών, δηλαδή αποδοχή του ψευδοκράτους στη βάση της πολιτικής της αποδοχής (acknowledgement), που οικοδομούν μέσα από φιέστες και συγχωροχάρτια οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, καθώς και η Κυβέρνηση.

Καταλήγοντας η Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνει τα ακόλουθα: "Θα δώσω την μάχη ως το τέλος για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημερώνοντας ως πράττω διαχρονικά τους αρμοδίους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήδη γνωρίζουν με πολλαπλές επιστολές μου ότι υπάρχει νομοθεσία επί τη βάσει της οποίας θα μπορούσαν να λάβουν μέρος οι Τουρκοκύπριοι στις ευρωεκλογές, αλλά τα κόμματά τους, τους κάλεσαν να απέχουν με το πρόσχημα ότι στο βορρά υπάρχει χωριστό "κράτος". Τώρα η ευθύνη κυρίως ανήκει στους κ.κ. Ι. Κασουλίδη και Ά. Κυπριανού που δημοσίως τονίζουν ότι έχουν άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έλμαρ Μπροκ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς για να εμποδίσουν τα χειρότερα. Και το τονίζουμε αυτό διότι, όταν εμείς προσπαθούμε να το πράξουμε κάποιοι επιχειρούν να μας τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια".

Keywords
Τυχαία Θέματα