Ο Έλληνας που διέπρεψε στα σαλόνια της Premier League!

Ένα χρόνο και 4 μήνες χρειάστηκε η Ομόνοια για να αντικαταστήσει τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ομάδας Ρέι Κλαρκ. Ο Νίκος Νταμπίζας συμφώνησε με την Ομόνοια και τώρα αυτό που μένει είναι ν’ ανακοινωθεί από τους «πράσινους».

Ομόνοια: Συμφώνησε με Νταμπίζα

Ο Νίκος Νταμπίζας γεννημένος στις 3 Αυγούστου του 1973 είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού. Έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό,

στη Λάρισα αλλά και στην Premier League στις ομάδες Νιούκαστλ και Λέστερ. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της περιόδου 2010-11 έχοντας συνολικά συμπληρώσει 548 συμμετοχές και 32 τέρματα. Στον Ολυμπιακό έμεινε 3,5 χρόνια και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα.

Η επιβεβαίωση της καλής του πορείας ήρθε με τη μεταγραφή του στη Νιούκαστλ, στην οποία αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία, τις περισσότερες φορές ως βασικός, μέχρι το 2004, ενώ την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή στη Λέστερ. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα της Λάρισας.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ έκανε ντεμπούτο στη Νιούκαστλ σε ηλικία 24 ετών (14 Μαρτίου 1998), στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κόβεντρι που έληξε χωρίς τέρματα, ενώ συνολικά είχε 130 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (119 βασικός - 11 ως αλλαγή) πετυχαίνοντας και 10 γκολ.

Οι σημαντικότερες του στιγμές στην Νιούκαστλ ήταν αναμφίβολα οι δύο τελικοί Κυπέλλου στο "Γουέμπλεϊ" κόντρα σε Άρσεναλ το 1998 (0-2) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 (0-2), όπου στον πρώτο αγώνα είχε μάλιστα και την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η πορεία του στη Λέστερ δεν κρίνεται και τόσο επιτυχημένη, αφού Νταπίζας δεν κατάφερε να βοηθήσει τις «αλεπούδες» να παραμείνουν στην κατηγορία.

Τώρα όσον αφορά χρέη τεχνικού διευθυντή, η μόνη ομάδα που εργάστηκε ήταν πριν 3 χρόνια στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο αποχώρησε στις 11 Νοεμβρίου 2014.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στην Ελλάδα είχε δηλώσει:

"Θεωρώ ότι είναι λίγο προβληματικό το περιβάλλον στην Ελλάδα, ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαίρου σε αποπροσανατολίζει. Εδώ έχει τεράστια ευθύνη και ο ποδοσφαιριστής. Ενώ ξεκινά κάποιος ως ταλέντο, στην πορεία μπορεί να έχει μια φθίνουσα πορεία ενώ πρέπει να γίνεται το αντίθετο. Να ξεκινούν από μια βάση και να την εξελίσσουν στην πορεία. Εδώ ξεκινάμε ανάποδα, το ταλέντο το παρουσιάζουμε ως κάτι ‘ουάου’ και μετά αρχίζει και φθίνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα