Θεοχάρους: Η όλη διαδικασία αποτελεί αυτοχειρία

Έχουμε επισημάνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρομακτικούς κινδύνους που απειλούν τον τόπο από τις συνεχείς υποχωρήσεις και τη διολίσθηση προς τις τουρκικές θέσεις με το πρόσχημα της αναγκαιότητας της συνέχισης των συνομιλιών, επισημαίνει η κα. Θεοχάρους.

Έχουμε επίσης επισημάνει ότι η ρητορική του φόβου και του εκφοβισμού του πληθυσμού από την μη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος δεν ευσταθεί και το δίλημμα είναι κάλπικο, διότι ουδείς μπορεί να παρεμποδίσει την Τουρκία από την προσάρτηση των

κατεχομένων εδαφών ή την πολιτογράφηση παρανόμων εποίκων, οιανδήποτε στιγμή το επιθυμήσει, πριν ή μετά τη λύση, συμπληρώνει.

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τόσο μεγάλη έγνοια για την πολιτογράφηση εποίκων δεν θα αποδεχόταν την συμπερίληψη των μέχρι τώρα πολιτογραφηθέντων στον υπολογισμού του πληθυσμού του ούτω καλουμένου πληθυσμού του τουρκικού συνιστώντος κρατιδίου, συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης.

Θεωρούμε ότι διολισθαίνουμε επικίνδυνα προς τις τουρκικές θέσεις και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λεγόμενη πολυμερής θα μετεξελιχθεί σύντομα σε τετραμερή, με συμμετοχή Ε/κ, Τ/κ, Αγγλίας και Τουρκίας, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως τις έχει καθορίσει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, επεσήμανε.

Εμείς εμμένουμε στην πάγια θέση μας ότι η όλη διαδικασία συνιστά αυτοχειρία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Εν τούτοις, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τη στήριξη κάθε προσπάθειας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε η Ελένη Θεοχάρους.

Δεν προέβην σε δηλώσεις μετά το πέραν του Εθνικού Συμβουλίου σεβόμενη συλλογική απόφαση των πατριωτικών δυνάμεων για την έκδοση γραπτής δήλωσης μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, σημείωσε κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η κα Θεοχάρους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα