«Θεμελιωτής του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου ο Γεράσιμος Αρσένης»

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΟΜΗΡΟΥ
Δίκαια θεωρείται ο Γεράσιμος Αρσένης ο θεμελιωτής του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας- Κύπρου, δήλωσε χθες βράδυ ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης

Ομήρου, σε εκδήλωση του Διαλόγου Όμιλος Βήμα Ευθύνης (ΔΟΒΕ), που ήταν αφιερωμένη στον Γεράσιμο Αρσένη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του.

Μόνιμα αγωνιών και αγωνιζόμενος για τη δικαίωση του κυπριακού λαού, είπε ο κ. Ομήρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρουσία του στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας από το 1993 μέχρι το 1996 στερέωσε ακόμα περισσότερο τη σχέση του με την Κύπρο.

«Δίκαια θεωρείται ο θεμελιωτής του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου, που υπήρξε η φυσιολογική εξέλιξη στην τουρκική επιθετικότητα αλλά και στην πολιτική του casus belli που εξήγγειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων το 1993, ότι δηλαδή οποιαδήποτε νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στην Κύπρο θα σήμαινε πολεμική εμπλοκή», πρόσθεσε.

«Έλεγε ο Γεράσιμος Αρσένης για το Δόγμα: «Χωρίς την Κύπρο, η Ελλάδα είναι αμυντικά, οικονομικά και πολιτιστικά αδύναμη, όπως και η Κύπρος χωρίς τον ελλαδικό χώρο δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις». Και συνέχιζε:

«Η Κύπρος και η Ελλάδα χρειάζονται αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη. Το Δόγμα είναι αμυντικό. Δεν είναι επιθετικό. Όσο λοιπόν υπάρχει η απειλή και αυτή είναι κοινή και στη Θράκη και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα