Θέματα περιβάλλοντος συζήτησε ο ΥΠΕΞ με Γεν. Διευθυντή FAO

Θέματα περιβάλλοντος συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), Graziano Da Silva, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Da Silva συζήτησαν χθες διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή, η απερήμωση, η διαχείριση των υδάτων και η μείωση της επισιτιστικής

κατανάλωσης και σπατάλης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το ΓΤΠ, ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον κ. Da Silva για τη στήριξη και εμπειρογνωμοσύνη που παρείχε ο FAO στην Κυπριακή Δημοκρατία στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι σήμερα η Κύπρος αποτελεί χώρα-δωρητή, στηρίζοντας, μεταξύ άλλων, προγράμματα του Οργανισμού για ενίσχυση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας. Τόνισε, επίσης, ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του FAO και της ΕΕ.

Ο ΓΔ του FAO εξήρε τη σημαντική παρουσία και συνεισφορά της Κύπρου στις δραστηριότητες του FAO. Υπογράμμισε την προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και FAO στους τομείς της διαχείρισης των υδάτων, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, όπου η Κύπρος έχει να επιδείξει σημαντική πρόοδο. Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες στον τομέα αυτό, π.χ. στην ανάπτυξη υποδομών ιχθυοκαλλιέργειας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την Αίγυπτο.

Τέλος, ο κ. Da Silva συνεχάρη την Κύπρο για την προσήλωσή της στην εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη και χαιρέτισε ως σημαντικό επίτευγμα την προετοιμασία της Εθελοντικής Έκθεσης Προόδου για την εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα