Λιλλήκας: Να εγείρουμε θέμα για Κανονισμό Πράσινης Γραμμής

Πρέπει να εγείρουμε θέμα για τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, υποδεικνύει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, επισημαίνει, έχει πολιτικό χαρακτήρα, δεν είναι μεμονωμένη, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο κινήσεων της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και καθιέρωση της αντίληψης ότι στην Κύπρο

υπάρχουν δύο κρατικές οντότητες, διότι δασμούς επιβάλλουν τα νόμιμα κράτη.

Όλα δείχνουν, υποστηρίζει ο κ. Λιλλήκας, ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του πλάνου Β, που κινείται προς την κατεύθυνση της απόσχισης.
Αν θέλουμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, πρέπει, υποδεικνύει, να προκαλέσουμε πραγματικό κόστος στην Άγκυρα, και γι’ αυτό δεν αρκούν τα διαβήματα της κυβέρνησης.

Ο κ. Λιλλήκας προτείνει την αξιοποίηση των μηχανισμών και των εργαλείων που μας δίνει η Ε.Ε.

Υπάρχει, αναφέρει, προηγούμενο στην Ε.Ε. με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις για τέτοιου είδους κινήσεις και η ομάδα Κυπριακού του κόμματός του δουλεύει πάνω σ’ αυτό και θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην κυβέρνηση.

Ο Κανονισμός για την Πράσινη Γραμμή δημιουργεί μια σειρά από οφέλη οικονομικά και εμπορικά για την τ/κ κοινότητα και υπάρχει η οικονομική βοήθεια που δέχεται κάθε χρόνο η τ/κ κοινότητα, μέσω της Ε.Ε.

Αν το ψευδοκράτος δεν άρει αυτές τις αποφάσεις, θα πρέπει, υποδεικνύει, να τερματιστεί αυτός ο Κανονισμός και η παροχή ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα