Θέματα ασφάλειας και άμυνας συζήτησαν ΠτΔ-Κοέν (vid)

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόναθαν Κόεν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου κυριάρχησαν τα θέματα ασφάλειας και άμυνας της περιοχής. Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, αναγνωρίζουν τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή ως παροχέα ασφάλειας.

Αναστασιάδης και Κόεν συζήτησαν επίσης και τις διμερείς εμπορικές, οικονομικές σχέσεις και εξέφρασαν την επιθυμία των δυο χωρών για διεύρυνση

των σχέσεων.

Μεταξύ άλλων, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις διάφορες τριμερείς με την Ελλάδα, καθώς και για τις υπόλοιπες τριμερείς που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Αθήνα και στην ανάγκη να γίνει μια προεργασία που θα μπορεί να επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα για επανέναρξη του διαλόγου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζουν κανονικά και από τον διάλογο απουσιάζει η Τουρκία, λόγω της παράνομης στρατιωτικής παρουσίας της στο νησί.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός αξιωματούχος, είπε «είχαμε μια εξαίρετη συνομιλία για την κατάσταση της σχέσης μας».Πρόσθεσε ότι είναι ευτυχής που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και εξέφρασε την ευαρέσκειά του που βρίσκεται στην Κύπρ

Ο κ. Κόεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα κατά τις 3 μ.μ., προκειμένου να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα