Θέμα διαγραφών εντός Φεβρουαρίου στην ΕΔΕΚ

Θέμα διαγραφών θα τεθεί στο επόμενο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ, το οποίο συνεδριάζει -εκτός απροόπτου- στις 24 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να υποβληθούν και οι υποψηφιότητες για το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, το οποίο θα γίνει προς τα τέλη Απριλίου.

Πηγές εντός ΕΔΕΚ κάνουν λόγο για διαγραφές ατόμων που ουσιαστικά

οι ίδιοι με τις πράξεις τους έθεσαν τον εαυτό τους εκτός ΕΔΕΚ και απλά το κόμμα με τη σειρά του θα έρθει να επικυρώσει τις διαγραφές, για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εσωτερικά προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά μας έχει λεχθεί από πηγές κοντά στην ηγεσία της ΕΔΕΚ, "υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει ευελιξία, αλλά ούτε και συμβιβασμοί". Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη του κόμματος στην πλειοψηφία τους, θέλουν το κόμμα ενωμένο με μια ενιαία θέση στα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και του Κυπριακού, κάτι το οποίο επιδιώκει και η ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής ατόμων απλά και μόνο γιατί διατηρούν μια διαφορετική άποψη και την εκφράζουν, ίσα ίσα που οι φωνές αυτές προσθέτουν στην προσπάθεια του κόμματος να διαμορφώσει τις θέσεις και τις απόψεις του, ωστόσο, δεν μπορούν άτομα τα οποία ήδη έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός κόμματος με τη στάση και τις πράξεις τους, να παραμένουν εντός κόμματος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι ένα από τα άτομα που θα προταθούν προς διαγραφή θα είναι και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, καθώς το κόμμα φαίνεται να θεωρεί ότι με τη στάση και τις πράξεις του έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές μας, "άνθρωποι που έχουν ως κύριο στόχο να κάνουν ζημιά στο κόμμα, δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι μέλη του κόμματος.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά άτομα έχουν απομακρυνθεί είτε διαχωρίσει τη θέση τους από αυτή της ΕΔΕΚ, ιδιαίτερα σε ζητήματα αρχών και ουσίας, όπως για παράδειγμα το Κυπριακό. Άτομα σαν τον Ευθύμιο Φλουρέντζου, τον Δημήτρη Ηλιάδη, τον Τάκη Χατζηδημητρίου και όχι μόνο.

Αυτό που λέγεται σε κάθε περίπτωση ανάμεσα στα μέλη της ΕΔΕΚ είναι ότι στόχος, μετά από αυτές τις αποφάσεις, είναι να εξέλθει το κόμμα ακόμα πιο δυνατό, με ακόμα πιο ενιαία πολιτική θέση και απόψεις, έτσι ώστε να μπορέσει πιο αποτελεσματικά να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών".

Να υπενθυμίσουμε ότι το επικείμενο Συνέδριο είναι εκλογικό, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη που θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θα καθορίσουν ποια θα είναι η νέα ηγεσία του κόμματος για τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα