Θεία λειτουργία στη νοηματική τελέσθηκε στην Λακατάμεια

Μια διαφορετική Θεία Λειτουργία με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα τελέστηκε σήμερα απο τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια.

Πρόκειται για την πρώτη Θεία Λειτουργία του είδους, που τελείται στην Κύπρο και απευθύνεται σε κωφούς ή άτομα με προβλήματα ακοής.

Με αυτό τον τρόπο, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες κωφούς που παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν στα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, να κατηχηθούν

και να γνωρίσουν - μέσα απο τη δική τους γλώσσα - το Ευαγγέλιο, τις Δεήσεις, τις Ευχές και τους Ύμνους.

Το έργο της διερμηνείας ανέλαβε Θεολόγος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, γνώστης της νοηματικής γλώσσας, καθότι ο διερμηνέας απαιτείται να κατέχει την εκκλησιαστική γλώσσα, προκειμένου να δύναται να αποδώσει την εκκλησιαστική ορολογία και τα θεολογικά μηνύματα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε πρόγευμα στους εκκλησιαζόμενους κωφούς, στη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο με τον ιερέα, όσο και με το θεολόγο διερμηνέα θέματα που αφορούν στην πνευματική ζωή των χριστιανών.

Στόχος και σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής είναι η Θεία Λειτουργία στη νοηματική να τελείται, τουλάχιστον, μιά φορά

το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα