Νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

Για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες ένα χρονικό όριο ξεπεράστηκε δίχως κανένα αποτέλεσμα, στις διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία, μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων.

Η διορία που είχε οριστεί για σήμερα -19.00 ώρα Κύπρου- για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων δεν τηρήθηκε τελικά, καθώς δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι τα τρία εμπλεκόμενα μέρη διαπραγματεύονταν σκληρά εδώ και ένα 24ωρο.

Πάντως οι διαπραγματεύσεις δεν διακόπηκαν και συνεχίζονται, άγνωστο ωστόσο μέχρι πότε, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Όπως

μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ βασικό αγκάθι εξακολουθεί να είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό, το οποίο και προκαλεί σύγκρουση μεταξύ των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και των Πρασίνων.

Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών –οι Χριστιανοκοινωνιστές- επιμένει να τεθεί ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων στη χώρα στις 200.000, γεγονός που δεν δέχονται οι Πράσινοι.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η στρατηγική των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας έχει να κάνει με τις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018 στο κρατίδιο αυτό και με το γεγονός ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές φοβούνται πως εάν υποχωρήσουν στο προσφυγικό, στις εκλογές θα ενισχυθεί το ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα