Θα θυμηθεί τα... παλιά στο «Μπερναμπέου» ο Μέσι; (vid)

Ο  Λιονέλ Μέσι είναι ο τελευταίος παίκτης που η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να δει απόψε στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», εκεί που θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του Παρισιού και να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όχι άδικα, αφού ο Αργεντινός σούπερ σταρ  στα 16 χρόνια του στη Μπαρτσελόνα καθιερώθηκε ως ο... εφιάλτης της «βασίλισσας» καθώς σε 22 παιχνίδια στη Μαδρίτη έχει 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, σημειώνοντας 15 γκολ.

To γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων

(AFP) θυμήθηκε πέντε από τα παιχνίδια του Μέσι στο «Μπερναμπέου»:

7 Μαΐου 2008: Ενώ ο Μέσι ξεκίνησε την μάχη εναντίον της Ρεάλ με χατ-τρικ στο «Καμπ Νόου», έναν χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2008, βίωσε ο ίδιος τον «εφιάλτη» στο «Μπερναμπέου». Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η  Ρεάλ Μαδρίτης είχε ήδη «στεφθεί» πρωταθλήτρια αλλά ήθελε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της στο γήπεδό της (4-1).  Φορώντας ακόμα το Nο 19, ο Μέσι, ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα με τον Μπόγιαν Κρκιτς στο κέντρο και τον Τιερί Ανρί στα αριστερά. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με δύο γκολ στο 20ο λεπτό χάρη στους Ραούλ και Ρόμπεν κι ακολούθησαν τα γκολ των Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Ρούουντ Φαν Νιστελρόι στο δεύτερο ημίχρονο, πριν ο Τιερί Ανρί μειώσει για να...σώσει την τιμή της Μπαρτσελόνα.

2 Μαΐου 2009: Σχεδόν ένα χρόνο μετά από αυτό το... κακό όνειρο, ο Μέσι προκαλεί με τη σειρά του... εφιάλτη στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ με 6-2 στην ισπανική πρωτεύουσα και υπέγραψε έναν από τους χειρότερους εξευτελισμούς στη σύγχρονη ιστορία των Clasico, τον πρώτο στο «Μπερναμπέου» με την... υπογραφή του Πεπ Γκουαρδιόλα.  Ο Καταλανός  προπονητής είχε τοποθετήσει τον Μέσι στη θέση του «ψεύτικου 9», και ο Αργεντινός «σφυροκόπησε» τρεις φορές τον Ίκερ Κασίγιας στο πρώτο ημίωρο, πριν καταφέρει να τον νικήσει για το 3-1 στο 36ο λεπτό, μετά από ασίστ του Τσάβι. Το έκανε ξανά στο 75΄, επίσης για άλλη μια φορά από τον Τσάβι.

27 Απριλίου 2011: Ένα Clasico ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, οι δύο ομάδες εξουδετερώνονταν μεταξύ τους μέχρι το 76ο λεπτό.  Στη συνέχεια ο Μέσι βγήκε...μπροστά για να πετύχει τα δύο γκολ νίκης για τους Καταλανούς (2-0). Με σκορ 1-1 στην ρεβάνς, η Μπαρτσελόνα πήγε στον τελικό, για να νικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1) με ένα γκολ του Αργεντινού σταρ.

23 Μαρτίου 2014: Εννέα αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος μαίνεται η μάχη για τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη με τέσσερις βαθμούς μπροστά από τους Καταλανούς, που καταφέρνουν μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι να νικήσουν με σκορ 4-3, χάρη σε τρία γκολ του Λιονέλ Μέσι. Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ για τον  Αργεντινό στο «Μπερναμπέου».

23 Απριλίου 2017: Σε ένα «καυτό» clasico στην κούρσα για τον τίτλο, για την 33η ημέρα της La Liga, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης πήγαιναν βήμα βήμα. Στο τέλος του 90λεπτου, οι δύο ομάδες ήταν στο 2-2, μέχρι ο Μέσι να σκοράρει στον επιπλέον χρόνο για να πετύχει το 500ο του γκολ με τη φανέλα των Καταλανών. Στη συνέχεια, ο Αργεντινός πήγε μπροστά από την εξέδρα των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης, βγάζοντας τη φανέλα του, την οποία επέδειξε μπροστά σε ένα άναυδο κοινό. Μία εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα