Τέταρτος στη Μόσχα ο Τζιωρτζής

Δίνοντας μια μεγάλη μάχη, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με το αυτοκίνητο πέρα από τον έντονο συναγωνισμό, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του τρίτου φετινού αγώνα στην Formula Masters (Russia), που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο αυτοκινητοδρόμιο της Μόσχας, παράλληλα με τον πέμπτο φετινό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC).


Την ίδια στιγμή, ανέβασε την Κυπριακή σημαία στη δεύτερη θέση του βάθρου στην ομαδική κατάταξη, πίσω από τη Ρωσία

και μπροστά από το Καζακστάν. Πρόκειται για το ρωσικό πρωτάθλημα της Formula 3.

Τρεις κούρσες, μια κατάταξη

Ήταν ένα γεμάτο τριήμερο για τον 18χρονο Κύπριο πιλότο, που κατάφερε να πάει στη Μόσχα χάρη στη χορηγία του καταστήματος αθλητικών ειδών PetroSports. Την Παρασκευή (05/06) έγιναν ελεύθερες δοκιμές, με τον Τζιωρτζή να σημειώνει τέταρτο χρόνο, αναλώνοντας τη μέρα στην προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα υποστροφής με το μονοθέσιο. Στην πρώτη κούρσα του Σαββάτου (06/06) ξεκινούσε από την τρίτη θέση, έπεσε δωδέκατος καθώς έσβησε ο κινητήρας στην εκκίνηση, αλλά αναρριχήθηκε τέταρτος, ενώ στη δεύτερη κούρσα τερμάτισε πέμπτος έχοντας εκκινήσει από την τέταρτη θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει και πρόβλημα με τον κινητήρα, που υπερθερμαινόταν. Ο τρίτος αγώνας ξεκίνησε εξαιρετικά για τον 18χρονο πιλότο, που έφυγε από τη δεύτερη θέση του grid και πέρασε επικεφαλής, όμως μετά τον τρίτο γύρο το αυτοκίνητο άρχισε να υπερθερμαίνεται, με αποτέλεσμα να τερματίσει τέταρτος. Έτσι κατετάγη τέταρτος στη συνολική κατάταξη.

«Εποικοδομητικό τριήμερο»
«Σε όλο το Σαββατοκύριακο αντιμετώπισα προβλήματα υποστροφής και υπερστροφής, χωρίς να καταφέρουμε να βρούμε το κατάλληλο set up για το αυτοκίνητο» λέει ο Τζιωρτζής και επισημαίνει: «ήταν πολύ εποικοδομητικό τριήμερο, αν αναλογιστούμε πως είχα απέναντί μου πιλότους που οδηγούν συχνά μονοθέσια της Formula Russia, μετέχοντας σε όλο το πρωτάθλημα».

Ο Τζιωρτζής επιστρέφει στην Κύπρο με στόχο να προετοιμαστεί κατάλληλα και να βρει χορηγούς, ώστε να μετάσχει στους πέντε αγώνες που απομένουν. Ο επόμενος είναι στο Σαφόνοβο (24-25 Ιουλίου), για ν’ ακολουθήσουν κούρσες σε Καζάν (22-23/8), Νίζνι Νόβγκοροντ (28-29/8), Σότσι (12-13/9) και Κρασνάγια Κρεπόστ (2-4/10).
«Θέλω να ευχαριστήσω το PetroSports και προσωπικά τον κ. Πετράκη Χατζηθωμά για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ελπίζω πως θα βρεθούν και άλλοι υποστηρικτές σε αυτή μου την προσπάθεια» λέει ο ταλαντούχος πιλότος, ο οποίος επέστρεψε στη Formula Masters (Russia) έναν χρόνο μετά τις περσινές προσπάθειες, που τον βρήκαν στην έκτη και έβδομη θέση, σε Καζάν και Μόσχα, αντίστοιχα. O Βλαδίμηρος έχει επιλέξει τη Formula Masters της Ρωσίας καθώς πρόκειται για ένα ανερχόμενο πρωτάθλημα και σκαλοπάτι προς τα διεθνή πρωταθλήματα μονοθεσίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα