Τετ-α-τετ με Ακιντζί

Οι κάτοικοι Κάτω Πύργου αξιώνουν διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων
Θέμα και άλλων οδοφραγμάτων εγείρει η Κυβέρνηση, αποκαλύπτει στη «Σ» ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης

Το οδόφραγμα των Κοκκίνων ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στον Λιμνίτη, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, με θέμα την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής Τηλλυρίας για διάνοιξη του οδοφράγματος.

Ο κοινοτάρχης Νίκος Κλεάνθους μαζί με μέλη του ΚΣ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη,

τονίζοντάς του ότι η ευρύτερη περιοχή είναι αποκομμένη και υποβαθμισμένη από το 1964.

Ο κ. Κλεάνθους δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ και στις «Τομές στα Γεγονότα», ότι ο Τ/κ ηγέτης άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις του ΚΣ.

Ο κοινοτάρχης επισήμανε ότι η όλη κατάσταση εξακολουθεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην ελεύθερη διακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών όσο και στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και ευημερίας των κατοίκων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

«Χαραμάδα» ελπίδας από Ακιντζί
Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου, ο κατοχικός ηγέτης αντίκρισε κατ’ αρχήν θετικά το αίτημα των κατοίκων, λέγοντας ότι είναι κάτι που θα συζητήσουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας-Απλικίου.

Η «Σημερινή» και το ΣΙΓΜΑ ζήτησαν σχολιασμό του θέματος των οδοφραγμάτων από τον ΥΠΕξ Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε πολλές φορές μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μ. Ακιντζί, ενώ αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση θα θέσει επιτακτικά θέμα διάνοιξης και άλλων οδοφραγμάτων. Ανέφερε επιπρόσθετα ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο οδόφραγμα της Δερύνειας, καθώς και σ’ εκείνο της Λεύκας-Απλικίου.

Δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η επιτροπή αγώνα για διάνοιξη των οδοφραγμάτων πραγματοποίησε μεγάλη πορεία από τον Πύργο μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται σκέψεις για πραγματοποίηση νέων δυναμικών κινητοποιήσεων, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει η ε/κ πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Ανάσα για τουρισμό…
Η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη τον Οκτώβρη του 2010 βοήθησε αρκετά τους κατοίκους του Πύργου, τόσο στην ευκολότερη μετάβαση στη Λευκωσία όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να αξιοποιούν τον Πύργο ως προορισμό όχι μόνον τα Σαββατοκύριακα, αλλά και περισσότερο, ως χώρο διαμονής, τροφοδοτώντας και δίνοντας οικονομικές ανάσες στις μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην κοινότητα.

Είναι γνωστό ότι στον Κάτω Πύργο υπάρχουν τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία αποτελούν πόλον έλξης για πολλούς, έστω και για ολιγοήμερες διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τετ#45α#45τετ, Ακιντζί,tet#45a#45tet, akintzi