Τετ-α-τετ Άντρου Κυπριανου - Αχμέτ Νταβούτογλου

Mε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 1700 στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

"Είχαμε μια μεγάλη σε διάρκεια και σημαντική συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου. Μας δοθηκε η δυνατότητα να μεταφέρουμε τις θέσεις της ε/κ πλευράς στον Τουρκο Πρωθυπουργό και από την άλλη, να ακούσουμε τις δικές του απόψεις και το πως προσεγγίζει τα ζητήματα που εμείς θεωρούμε

σημαντικά", δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ήταν ενδιαφέρουσα και αφήνει πάρα πολλά περιθώρια.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος προς την πορεία για τη λύση. Θα χρειαστεί, είπε να πείσουμε την Τουρκία για διάφορα ζητήματα τα οποία αποτελούν διαχροντικές θέσεις της δικής μας πλευράς.

" Η δική μας αποψη, είναι ότι θα πρεπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και έχουμε επιχειρήματα με το δίκαιο και με το μέρος μας".

Ο κ. Νταβούτογλου, συνέχισε ο Άντρος Κυπριανου, εξέφρασε την επιθυμία και τη βούληση η Τουρκία να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.

"Θεωρεί οτι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού, θα συμβάλει τα μέγιστα, στην επίτευξη μιας ευρύτερης συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και θεωρεί ότι η ενωμένη Κύπρος με την Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο μέσα σε αυτά τα πλαίσια".


Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ξενοδοχείο που διαμένει η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα