Τεσσάρα η Μάντσεστερ Γ., πεντάρα η Βασιλεία (vids)

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν περίπατο στη Μόσχα (1-4) με δύο του Λουκάκου. Εκπληκτική η Βασιλεία διέλυσε 5-0 την Μπενφίκα που ισοφάρισε τη χειρότερη ήττα της στο Πρωταθλητριών/ Champions League.

Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στη Μόσχα, όπου δίχως να φορτσάρει, έφτασε πολύ εύκολα στο 1-4 και με δύο νίκες η Γιουνάιτεντ κάνει το απόλυτο ξεκίνημα στην επιστροφή της στη διοργάνωση. Βοήθησε σε αυτό και η τραγική άμυνα της ΤΣΣΚΑ

που ήταν δύο ταχύτητες κάτω και δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει το γκάζι των φιλοξενούμενων.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε να γράφει από το 5' με την κεφαλιά του Λουκάκου, ο οποίος στο 27' έβαλε και δεύτερο και αφού ο Μπερεζούτσκι χόρεψε... ζεϊμπέκικο. Ετσι ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα εννέα σε ισάριθμες εμφανίσεις με τη νέα ομάδα του. Νωρίτερα (18') ο Μαρσιάλ είχε κάνει το 2-0 από την άσπρη βούλα, αν και μάλλον δεν υπήρχε κανένα πέναλτι στη φάση του Σενίκοβ με τον Μχιταριάν.

Ο τελευταίος πάντως φρόντισε να σκοράρει (57') έπειτα από απόκρουση του Ακινφέεβ σε σουτ του Μαρσιάλ. Η ΤΣΣΚΑ που έκανε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, δεχόμενη γκολ για 30ό διαδοχικό παιχνίδι στο Champions League, βρήκε δίχτυα με τον Κουτσάεβ στο 90'.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Βάσιν, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Γκολοβίν, Τζαγκόεβ (72' Μιλάνοβ), Βιτίνιο (84' Κουτσάεβ), Τσάλοβ (67' Ζαμαλεντίνοβ)

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Μπαγί, Μπλιντ, Μάτιτς, Ερέρα, Γιανγκ (67' Νταρμιάν), Μχιταριάν (60' Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (72' Ράσφορντ), Λουκάκου.

Βασιλεία και... παρακμή
Τη στιγμή που η Βασιλεία βίωνε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στο θεσμό, υποχρέωνε την Μπενφίκα στο εντελώς αντίθετο. Το τρελό 5-0 είχε ξανασυμβεί στους Λουζιτανούς το 1963 από την Ντόρτμουντ στο τότε Πρωταθλητριών. Οι Πορτογάλοι δεν είχαν αρχή και τέλος. Ανύπαρκτοι επιθετικά και αμυντικά, θα μπορούσαν να έχουν μετρήσει ακόμα περισσότερα πίσω.

Πλασέ του Λανγκ (2'), σούπερ αντεπίθεση και τελείωμα κάτω από τα πόδια του Ομπερλάν (20') για το ημίχρονο, ενώ λίγο νωρίτερα ο Χιμένες είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Πέναλτι του Φαν Φολφσφίνκελ (60'), ξανά ο Ομπερλάν (69') και πλασέ του Ριβέρος (76') σε μία μυθική βραδιά στο «Ζανκτ Γιάκομπ». Η Βασιλεία είχε και φάση με διπλό δοκάρι, αλλά και τρεις ακόμα κλασικές ευκαιρίες, με την Μπενφίκα να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 62' (Αλμέιδα) και να έχει καταρρεύσει.

Βασιλεία (Ράφαελ Βίκι): Βάτσλικ, Σουσί, Ακάνζι, Μπαλάντα (80' Ντιέ), Λανγκ, Τσάκα, Ζούφι, Πετρέτα (68' Ριβέρος), Στέφεν, Φαν Φολφσφίνκελ, Ομπερλάν (74' Ελιουνούσι)

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Ζϊβκοβιτς (74' Σάμαρης), Φέισα, Πίτσι, Τσέρβι (46' Σάλβιο), Ζόνας (67' Σεφέροβιτς), Ραούλ Χιμένες.

1ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-4
Βασιλεία – Μπενφίκα 5-0

Βαθμολογία
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 6 (7-1)
2. Βασιλεία 3 (5-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (3-5)
4. Μπενφίκα 0 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (18 Οκτωβρίου)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βασιλεία
Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα

Keywords
Τυχαία Θέματα