Αλ. Κούγιας : «Αμετάκλητη η απόφαση μου»

22:04 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αμετάκλητη χαρακτήρισε την απόφαση του να πουλήσει τις μετοχές του και να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα τύπου στο AEL FC ARENA, όπου ανέλυσε το σκεπτικό και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο κ. Κούγιας ευχήθηκε από καρδιάς ο οπαδός και παλιός

γιατρός της ομάδας, Δημήτρης Καραμπάτσας να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του και «να τον δούμε την Κυριακή στο γήπεδο. Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία είναι πιο σημαντικά από την καθημερινότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του, λέγοντας ότι «η απόφαση που θα σας ανακοινώσω σήμερα είναι αμετάκλητη. Αποφάσισα για λόγους που αφορούν κυρίως το λειτούργημα μου. Το γεγονός δηλαδή ότι και η νομική μου επάρκεια και η συγκρότηση της προσωπικότητας μου με βοήθησαν να είμαι κορυφαίος δικηγόρος είναι η αιτία που πήρα αυτή την απόφαση. Αποφάσισα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Από σήμερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ελεύθερος να το κάνει. Το ποσόν το οποίο ζητώ είναι 1 εκατομμύριο λιγότερο από τα χρήματα που χάλασα για τα Δέντρα, την ΑΜΚ, την εταιρία, να πληρώσω τα χρέη των 300 χιλιάδων ευρώ και την περιουσία που έχει η ΑΕΛ. Είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει μία ΠΑΕ με ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, δύο πούλμαν, τρακτέρ. Δεν οφείλει παρά μόνο δύο μισθούς στους ποδοσφαιριστές. Έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Είναι μία Ανώνυμη Εταιρία που έχει την ιστορία της ΑΕΛ με 1 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα μπορεί από σήμερα να κάνει την πρόταση του και να την αποκτήσει. Είχα αποφασίσει να μείνω για όλη μου τη ζωή στην ΑΕΛ και στο ποδόσφαιρο. Δεν την πήρα τυχαία την απόφαση. Είχα κάνει το αγροτικό μου σε άλλες ομάδες μικρότερες από την ΑΕΛ. Ερχόμενος εδώ βλέποντας τη λαχτάρα του κόσμου μου, τις εγκαταστάσεις, τον πυρήνα των οπαδών μας με καθαροπαίδια όπως οι Αλκαζάρ και οι Homeless και πίστευα ότι και οι Monsters θα πλαισιωθούν κι αυτοί και θα ναι μαζί μας. Γνώριζα και γνωρίζω ότι δυστυχώς όταν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο όπως είναι στην Ελλάδα επειδή είμαι έμπειρος, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζεις είναι το βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Και μέχρι τώρα οι προβλέψεις δεν είναι βίωνες για την καθαρότητα του ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, επεσήμανε ότι «ήξερα ότι υπήρχαν ιδιοκτήτες που δεν τα οφείλουν στις σπουδές τους και την εργατικότητα τους αλλά έχουν συμμετοχή σε λαθρεμπόρια, απάτες, σε εγκλήματα κι έχουν συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις. Αλλά πίστευα ότι έχω πίσω μου την ιστορία της ΑΕΛ που προκαλεί σεβασμό, την πόλη και την κοινωνία του Νομού Λάρισας και τους οργανωμένους δεν είχα να φοβηθώ τίποτα. Όταν πήρα την ΑΕΛ υπήρχε ένα δελτίο. Υπήρχαν 400 χιλιάδες ευρώ χρέη. Το τελευταίο μπουγιορντι ήταν τα 60 χιλιάδες ευρώ του ΙΚΑ. Γιατί ο Πλεξίδας δεν δήλωνε τους παίκτες ούτε τους υπαλλήλους, ούτε κανέναν. Κι ακόμα έρχονται αυτά και με αγωγές… Περίπου 100 χιλιάδες ευρώ που έρχονται. Αλλά ξεκάθαρα πράγματα. Είχα στο μυαλό μου ότι έχοντας γνώστη στο ποδόσφαιρο και γνωρίζοντας πως είμαι νοικοκύρης και φτάνω μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος μου με χρήματα λιγότερα από τους προηγούμενους που τους έπιαναν κορόιδα γιατί έφερναν διάφορα παλτά από την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Αναφορικά με το όραμα του με την ΑΕΛ υποστήριξε ότι » έβαλα ένα στόχο 5ετίας για τίτλους και Ευρώπη. Έβαλα ένα στόχο για την αδειοδότηση και ευχαριστώ δημοσίως τους κ. Μάρκου και κ. Χριστακόπουλο και όλα τα παιδιά που εργάζονται μαζί τους γιατί νοικοκυρέψαμε τα πάντα και πήραμε άδεια για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Γνώριζα ότι θα ανέβουμε Σούπερ Λίγκα και θα αντιμετωπίσουμε πόλεμο. Αλλά δεν περίμενα ποτέ να μου βρίζουν την μάνα και τον πατέρα και εμένα με το που πάτησα το πόδι μου εδώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι μορφωμένοι άνθρωποι με ενορχηστρωτές την Ερασιτεχνική και τον βρώμικο κόσμο του διαδικτύου. Θα έφτιαχναν ψεύτικα σάιτ χωρίς ιδιοκτήτη. Ορφανά. Θα έκαναν καθημερινές αναρτήσεις που αφορούν την προσωπικότητα τη δική μου και των συνεργατών μου. Κι επειδή η δημόσια εικόνα του δικηγόρου είναι το διαβατήριο του για την επιτυχία και στο διηνεκές διαβατήριο του σε έναν δύσκολο χώρο. Ειδικά σε έναν δύσκολο χώρο όπου είμαι εγώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προσπαθούσαν άνθρωποι που δεν τους γνωρίζω (ενώ ορισμένους από αυτούς και συγκεκριμένα έναν τον διευκόλυνα και οικονομικά αγοράζοντας το αυτοκίνητο του). Δεν περίμενα ποτέ από αυτούς να πηγαίνουν στους μεγαλύτερους εχθρούς μου, στον Τριανταφυλλόπουλο παρουσιάζοντας ένα εισιτήριο για να δυσφημήσουν την ομάδα μας. Δεν περίμενα μέσα από το διαδίκτυο να προσπαθούν να διαδώσουν ψεύτικα γεγονότα. Όμως θέλω να σας πω κάτι για να μην υπάρχει απελπισία. Αυτό με τα 4000 διαρκείας καθορίζει συμπεριφορές. Και την δική μου. Αυτός ο αριθμός διαρκείας δείχνει ότι είναι ζωντανό κύτταρο η ΑΕΛ».

Υποστήριξε ότι για λόγους αξιοπρέπειας δεν άνοιξε δικηγορικό γραφείο στην πόλη και δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο εκτός της ΑΕΛ ενώ έκανε λόγο για λυσσασμένο πόλεμο που δέχθηκε από ανθρώπους που έφθασαν στο σημείο να κατασκευάσουν μια υπόθεση και να τον ορίσουν αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. «Έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν μία υπόθεση που μου αποκάλυψε ο Υπεύθυνος Τύπου, Γιάννης Καλογιάννης, καθώς σε συνεργασία με έναν δημοσιογράφο, 2-3 του περιβάλλοντος του Πηλαδάκη, πρωταρχική συμμετοχή της Ερασιτεχνικής και άλλους για εγκληματική οργάνωση στην πόλη στην οποία είμαι αρχηγός και συμμετέχουν οι Αλκαζάρ και οι Homeless. Δεν περίμενα τόσο μίσος σε έναν άνθρωπο που αγαπά το ποδόσφαιρο. Αυτό που προέχει για μένα η εξασφάλιση της εικόνας του ξεχωριστού δικηγόρου που όταν μιλά στον Άρειο Πάγο ή το δικαστήριο ή σε οποιοδήποτε από αυτά που τιμούμε εδώ και 43 χρόνια, που έχει υποθέσεις με 5-10 κακουργήματα, είναι το Πρώτο. Αυτό που γίνεται στο διαδίκτυο το έχει αναλάβει κάποιος άλλος να το ελέγξει. Μόνο και μόνο γιατί έφτασα να ζητήσω τη βοήθεια από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος για να αντιμετωπίσω εκβιασμούς και την πρόθεση των ανθρώπων να με αναγκάσουν να πουλήσω. Να πουλήσω τι; Δεν ήθελα να πουλήσω τίποτα. Δεν έχω ανάγκη να πουλήσω. Έφτανα μέχρι εκεί που μπορούσε ο ίσκιος μου. Γι’ αυτό και δεν χρωστάμε πουθενά. Ήξερα που μπορώ να πάω. Κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστώ να πουλήσω είναι ανώνυμα. Εύχομαι η υπηρεσία να μην αναδείξει συμμετοχή αυτών που, κατά την άποψη μου, κρύβονται από πίσω. Αλλά θα διαψευστώ. Όποιος δει τι έχει αναρτηθεί για μένα από ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει τίποτα στην προσωπική τους ζωή, την κοινωνική ζωή τους και την ΑΕΛ. Δεν έχουν καταφέρει τίποτα και δεν το ανέχομαι. Αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου γιατί περίμενα στις επιθέσεις των πραγματικών εχθρών της ΑΕΛ να έχω τη βοήθεια της πόλης, της Περιφέρειας και της ίδιας της οικογένειας της ΑΕΛ».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε και ο δήμαρχος της πόλης επειδή ήρθε στην εκδήλωση της ΑΕΛ, ενώ σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδος, σημείωσε, πώς, «παραδίδω ένα προπονητικό κέντρο, όχι απλώς το καλύτερο στην Ελλάδα, αλλά έχει όλη την Υποδομή. Παραδίδω ένα ανακαινισμένο AEL FC ARENA γιατί ο κ. Πηλαδάκης δικαίως δε μπορούσε να το συντηρήσει όπως έπρεπε μετά την διάλυση της εταιρίας. Μέχρι σήμερα το κόστος είναι 1 εκατομμυρίου ευρώ μέχρι σήμερα μέσα από τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια. Μέχρι σήμερα για το ARENA που είναι σήμερα για το καφέ, τα γραφεία και το ραδιόφωνο μας είναι 1.200.000 ευρώ αυτό που είναι σήμερα. Παραδίδω το ραδιόφωνο μας στο οποίο συμμετέχουν οι ξεχωριστοί δημοσιογράφοι της πόλης. Η ΑΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι τεράστιο κοινωνικό γεγονός. Κάνει τα παιδιά χαρούμενα και τους γονείς να ξεπερνούν τα προβλήματα τους. Τον κοινωνικό χαρακτήρα μιας ακμάζουσας ΑΕΛ δεν τον κατάλαβε ποτέ κανείς μέχρι σήμερα».

Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο του, τονίζοντας ότι «ίσως κάποιοι ενοχλήθηκαν που ένας άνθρωπος σαν κι εμένα, πέρα από τα στενά σύνορα του Νομού, έχει την ευθύνη για την ΑΕΛ. Όμως αυτό δεν τους επιτρέπει να είναι παλιάνθρωποι. Στο τέλος αν αυτός ο πόλεμος οδηγήσει στην έλευση ενός Μεσσία θα είναι για καλό αυτό που έγινε. Θα φανείς τις επόμενες ημέρες. Όμως μέχρι τότε δεν θα κάνω αυτό που έκανε ο κ. Αλαφούζος παρότι δεν έχω τα δισεκατομμύρια ευρώ του. Δεν πρόκειται να αφήσω την ομάδα μου να ξαναπάει στο τοπικό. Εάν δεν βρεθεί αγοραστής και μέχρι να βρεθεί η λειτουργία αυτής της ομάδας είναι εγγυημένη. Το αν μπορώ να πετύχω έναν καλό προπονητή είναι κάτι άλλο. Αυτά που μπορώ να κάνω εγώ είναι τα εξής: Η προστασία της ομάδας με προσωπικό κόστος. Η παροχή των καλυτέρων μέσων (Καρπενήσι, Αθήνα, ξανά Καρπενήσι). Με την παροχή των καλύτερων μηχανημάτων. Οτιδήποτε μπορούσαμε να κάνουμε για να έχει τα πάντα η ομάδα. Το πούλμαν του Πηλαδάκη που πήραμε για ιστορικούς λόγους. Οτιδήποτε μπορούσε να γίνει, έγινε. Δεν μπορώ να πολεμήσω την ανώνυμη και άνανδρη βρωμιά. Έχουμε γεμίσει από ανώνυμη και άνανδρη βρωμιά στο διαδίκτυο. Έχω παράπονο από τις Αρχές της πόλης. Συνάντησα τον Δήμαρχο και την Ερασιτεχνική με το που ήρθα. Εμείς από υπερηφάνεια δεν υποκύψαμε να βάλουμε ούτε τον ΟΠΑΠ γιατί δεν είμαστε με τον Μελισσανίδη ή έπρεπε να βάλουμε άλλη εταιρία αν ήμασταν με τον Ολυμπιακό. Και βάλαμε τα προσφυγόπουλα και ένα μήνυμα γι’ αυτά. Ήρθε εδώ ο κ. Συναδινός. Ούτε μία τιμητική πλακέτα από τον Δήμο, την πολιτεία για ένα παγκόσμιο γεγονός. Τότε που θυμάστε τι γινόταν. Για την καθιστική διαμαρτυρία. Έκανε κινήσεις η ΑΕΛ για τα φτωχά παιδιά και τους ανέργους».

Στις αναφορές τους δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καταγγελία που έγινε στην ΕΕΑ για χρέη της διοίκησης Πλεξίδα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΕΑΚ κ. Κωσταρόπουλο.

Σχετικά με τις ακαδημίες της ΑΕΛ υποστήριξε ότι «Παραδίδω μια ΑΕΛ με Ακαδημίες που σε περίπου 2-3 χρόνια θα γίνει το όραμα κάθε Λαρισαίου πραγματικότητα.

Ότι μπορούσα να κάνω , το έκανα. Εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να αποτρέψω τα παιδιά μου να διαβάζουν ότι οργανώνεται συλλαλητήριο για να φύγει ο πατέρας του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το σκέφτηκα πάρα πολύ και είναι αμετάκλητη η απόφαση μου».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι «Εφόσον δεν βρεθεί μέχρι το καλοκαίρι, το συγκεκριμένο το σημείο θα είναι ένα εκατομμύριο παραπάνω. Δηλαδή 4… Γιατί μόνο ζημιές έχουμε. Είμαστε μέσα 1 εκατομμύριο».

Keywords
ael fc arena, ael fc, αελ, ael, arena, monsters, ελλαδα, συμμετοχή, ικα, διηνεκές, κύτταρο, αθηνα, οπαπ, ολυμπιακος, εεα, εακ, καλοκαιρι, συγκεκριμένο, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, κοινωνια, μιλα, διαβατηριο, αδεια, αελ, αυτοκινητο, ραδιοφωνο, υγεια, ael, αλαφουζος, ανθρωπος, ασχολεισαι, βοηθεια, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, γονεις, γραφεια, δεντρα, δυστυχως, διηνεκές, δικη, δειχνει, διαδικτυο, εακ, εγινε, εγκληματα, εεα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ενημεροτητα, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, εταιρια, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, υπηρεσια, υπηρχαν, υποθεση, εικονα, κύτταρο, λειτουργια, λογο, μισος, μυαλο, νομικη, ξεκινημα, ομαδα, παντα, ολη μου τη ζωη, οραμα, παιδια, ποδοσφαιρο, πηλαδακης, πολιτεια, προβληματα, ρολο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σουπερ, τρακτερ, φτανει, φτωχα παιδια, ψευτικα, ael fc, ael fc arena, arena, βρωμια, δημητρης, ερωτησεις, ηρθα, κυριακη, monsters, ομαδες, θελω να
Τυχαία Θέματα