Τεράστια οφέλη από προσέλκυση τουριστών με αναπηρίες

Στις επιχειρηματικές ευκαιρίες από την προσέλκυση τουριστών με αναπηρίες ή με μειωμένη κινητικότητα λόγω ηλικίας, αναφέρεται ανακοίνωση της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, προσθέτοντας ότι η αγορά αυτή στην ΕΕ αντιστοιχούσε το 2012 σε €394 δισ. και 8,7 εκ. θέσεις εργασίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου, η Οργάνωση προσθέτει ότι ο τουρισμός δεν είναι δεδομένος για όλους και ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα και αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια προσβασιμότητας,

κάνοντας παράλληλα λόγο για διακρίσεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η ζήτηση θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 44% κάθε έτος, αν η Ευρώπη ήταν πλήρως προσβάσιμη, με τεράστια οφέλη στην οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τα άτομα με αναπηρίες βιώνουν διακρίσεις και σε αυτό τον τομέα και η έλλειψη προσβασιμότητας τα εμποδίζει να συμμετέχουν ισότιμα σαν τουρίστες στη χώρα τους ή αλλού, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, ξενοδοχεία, μεταφορές, τόποι τουριστικού ενδιαφέροντος, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας είναι σε μεγάλο βαθμό μη προσβάσιμοι, ειδικά στα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα.

«Αναμένουμε από το κράτος, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές να ασχοληθούν πιο εντατικά με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρίες, για να απολαμβάνουν ισότιμη συμμετοχή και κοινωνική ενσωμάτωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα