Τέλη Δεκεμβρίου παραδίδεται το πολιτιστικό χωριό Λέμπας

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται η παράδοση του πολιτιστικού χωριού Λέμπας, δήλωσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στην προσπάθεια αξιοποίησης της πλούσιας παρακαταθήκη που άφησε ο διεθνούς εμβέλειας δημιουργός από την Αναφωτία, Στας Παράσχος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κοινοτάρχης ανέφερε πως το πολιτιστικό χωριό έχει ενταχθεί στο Υφυπουργείο

Πολιτισμού και το έργο βρίσκεται κάτω από την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ μια πρώτη συνάντηση έγινε τον περασμένο Ιούλιο με τη ΓΔ του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μελετηθούν οι τρόποι λειτουργίας του.

Ο κοινοτάρχης Λέμπας σημείωσε πως η δημιουργία του πολιτιστικού χωριού, συνολικού προϋπολογισμού €4 εκ., προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη κτιριακών υποδομών που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ το σύμπλεγμα των αναβαθμισμένων υποδομών θα διαθέτει επίσης πολυλειτουργικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, αίθουσες εκθέσεων, αλλά και χώρους διαμονής και φιλοξενίας των καθηγητών, των φοιτητών και άλλων καλλιτεχνών.

Στόχος του έργου, συνέχισε ο κ.Χρυσοστόμου είναι «η συγκρότηση ενός πολιτιστικού πνεύμονα υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας, με άξονα και πυρήνα το Κολλέγιο Τέχνης». Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας, την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας καθώς και την προβολή της Κύπρου ως χώρου ανάπτυξης της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον Στάς Παράσχο είπε πως σε συνέχεια της πλούσιας δραστηριοποίησης του στο εξωτερικό, όπου κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στον καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας, ίδρυσε το Κυπριακό Κολλέγιο Τέχνης στην Πάφο και στο πλαίσιο αυτό «πέτυχε να εμπνεύσει και να προσελκύσει πληθώρα καταξιωμένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών, ως επίσης επισκεπτών, προβάλλοντας την Κύπρο ως τόπο ανάπτυξης της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα