Τελειόφοιτος Ειδ.αγωγής ζητεί διευκόλυνση,χωρίς απάντηση

Διευκόλυνση από την Υπηρεσία Εξετάσεων στο μάθημα των Μαθηματικών ζητεί μαθητής της Ειδικής Αγωγής, ο οποίος φοιτά στη Γ' Λυκείου και τις επόμενες μέρες θα παρακαθίσει στα πλαίσια των Παγκύπριων Εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει ενώπιον του το SigmaLive, ο μαθητής ζητεί από την Υπηρεσία όπως του παραχωρηθεί συμπληρωματικό τυπολόγιο για την εξέταση. Η καταγγελία αναφέρει ότι η εν λόγω

διευκόλυνση ζητείται μετά και από σχετικές αναφορές της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, αλλά μετά και από εισηγήσεις και εκθέσεις από επιτροπή ψυχολόγων.

Ίδια καταγγελία, επισημαίνει ότι φέτος, ζητήθηκε και από άλλον μαθητή της Ειδικής Αγωγής η εν λόγω παραχώρηση, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απάντηση σε κάποιο από τα εν λόγω αιτήματα.

Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται αυτούσια η αναφορά της Επιτρόπου στην καταγραφή του εν λόγω περιστατικού μετά από σχετικό αίτημα της μητέρας του παιδιού.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων για το θέμα και όπως επισημάνθηκε, αφού πρώτα παρακάθισε η Ειδική Επιτροπή παροχής διευκολύνσεων των Παγκυπρίων Εξετάσεων για το θέμα, ακολούθως ζητήθηκε και επιπλέον γνωμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα από τους Επιθεωρητές Μαθηματικών και πιθανούς θεματοθέτες των εξεταστικών δοκιμίων.

Οι επιθεωρητές κατέστησαν σαφές το γεγονός όπως οι συγκεκριμένοι τύποι που ζητούνται να μην προδιαγράφουν την απάντηση σε ένα ερώτημα. Όπως ειπώθηκε στο SigmaLive, εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να δοθεί γραπτή απάντηση για το εν λόγω θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα