Τα γάντια να παραμείνουν στον Βάτερμαν

ΑΠΟΕΛ
Η βελτίωση του Ολλανδού ήταν εμφανής στη φετινή χρονιά και η διοίκηση Πετρίδη τον θεωρεί απαραίτητο και για την επόμενη περίοδο

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από… σπόντα προ διετίας, πέρασε όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές από αμφισβήτηση, ωστόσο έπεισε τους πάντες ότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να υπερασπίζεται με ασφάλεια τη γαλαζοκίτρινη εστία. Για τον Μπόι Βάτερμαν ο λόγος, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να είναι κάτοικος «Αρχαγγέλου» και την επόμενη διετία.

Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές

του ρόστερ που δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο, ωστόσο οι πληροφορίες τον φέρουν να ανανεώνει γι' ακόμα δύο χρόνια, με στόχο να έχει ακόμα περισσότερες διακρίσεις και φυσικά να πανηγυρίσει τίτλους.

Όλοι θυμόμαστε το χρονικό της απόκτησής του, το καλοκαίρι του 2015. Με τον Πάρντο ανέτοιμο λόγω τραυματισμού, είχε αποκτηθεί ο Κοδίνα με πολυετή θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αποδείχθηκε όμως ανεπαρκής, γεγονός που ανάγκασε διοίκηση και τεχνική ηγεσία να ψάξουν για μια καλύτερη περίπτωση τερματοφύλακα, καθώς ακολουθούσαν σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Έτσι, με αστραπιαίες κινήσεις η διοίκηση Πετρίδη έφερε τον Μπόι Βάτερμαν στον «Αρχάγγελο».

Με το καλημέρα στην ενδεκάδα
Έχοντας κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και τους νέους του συμπαίκτες, ο τότε προπονητής (Ντομίγκος Πασιένσια), μη έχοντας άλλη επιλογή, τον έχρισε βασικό με το καλημέρα στο ευρωπαϊκό παιγνίδι με την Βαρντάρ Σκοπίων.

Και από τη στιγμή που στη συνέχεια ο Κοδίνα παραχωρήθηκε δανεικός (στην Πάφο), και με τον Πάρντο ανέτοιμο, παρέμεινε στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και μετέπειτα στο πρωτάθλημα επί του Τιμούρ Κετσπάγια (είχε αποδεσμευτεί ο Πασιένσια). Στην πρώτη του χρονιά, αγωνίστηκε σε 34 αγώνες.

Φέτος, στη δεύτερή του χρονιά στον «Αρχάγγελο», εκτόπισε πλήρως τον Ούκο Πάρντο, καθώς αγωνίστηκε σε όλα τα ευρωπαϊκά παιγνίδια, στα 33 από 34 ματς στο πρωτάθλημα και σε ένα στο κύπελλο. 50 συμμετοχές δηλαδή από τα 57 παιγνίδια του ΑΠΟΕΛ. Συνολικά μετρά 84 συμμετοχές μέσα στη διετία.

Η κριτική και η αναγνώριση
Εννοείται πως δέχτηκε κριτική για κάποιες μέτριες εμφανίσεις, όπως και οι εκάστοτε προπονητές που επέμεναν να τον διατηρούν στην ενδεκάδα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήθηκε. Ναι, μεν, έκανε κάποιες γκέλες, όπως και οι περισσότεροι τερματοφύλακες, αλλά στηρίχθηκε από την τεχνική ηγεσία και σε πολλούς αγώνες με τις καίριες επεμβάσεις του έδειξε γιατί τον προτίμησαν στην ενδεκάδα και οι τρεις προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΑΠΟΕΛ.

Είχε και συνεχίζει να έχει κάποια θεματάκια με τις εξόδους του, ωστόσο συγκριτικά με την περσινή χρονιά παρουσίασε αισθητή βελτίωση. Απ’ εκεί και πέρα, είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες με τα πόδια και από τους λίγους που πέρασαν από τα γήπεδά μας που έχουν τόση συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ειδικά, τις μακρινές μεταβιβάσεις που επιχειρεί, 8 στις 10 μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε… μοιρογνωμόνιο. Διαθέτει φοβερά αντανακλαστικά και έχει την προσωπικότητα που εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα