Τα εμπόδια στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Κοινώς παραδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους και μη, ότι το υφιστάμενο σύστημα υγείας νοσεί, έχει αδυναμίες, και πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι ανάγκες της υγείας των πολιτών να μην μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Καλεσμένοι όλοι οι φορείς της υγείας στην εκπομπή του Σίγμα «Χωρίς Περιστροφές» κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στο πολυσυζητημένο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Πρώτιστο μέλημα όλων των εμπλεκομένων η ποιοτική ιατρική φροντίδα των ασθενών. Μεγάλη η αναγκαιότητα ενός νέου συστήματος, όπου κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η προσβασιμότητα, η καθολικότητα και η βιωσιμότητα.

Ωστόσο, τα πράγματα μένουν στάσιμα. ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ εξέφρασαν ενστάσεις λόγω της μη ρύθμισης της δομής και του εργασιακού θέματος των γιατρών και των νοσηλευτών του δημοσίου.

Ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ έκανε λόγο για πολιτική ατολμία, στα τόσα χρόνια που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων. Στις τοποθετήσεις του ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε πρωτοποριακό το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για την Κύπρο.

Έκκληση του συνδέσμου πασχόντων και φίλων να εφαρμοστεί άμεσα το ΓΕΣΥ και οι εμπλεκόμενοι να αφήσουν κατά μέρους τις αντιπαραθέσεις.

Το τρένο έχει ξεκινήσει για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Τώρα, αν το τρένο φτάσει στον προορισμό του και υλοποιηθεί το ΓΕΣΥ θα φανεί στην πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα