Τα δύο κοινά ΑΠΟΕΛ – Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ...

ΑΠΟΕΛ και Τότεναμ μετρούν αντίστροφα για την αποψινή τους μάχη στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κοινό στόχο τη νίκη.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, ωστόσο έχουν δύο κοινά σημεία στη διοργάνωση, που αφορούν την πορεία τους. Αμφότερες, έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Σπερς, στην παρθενική τους συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το 2010-11, έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Συμμετέχοντας σε όμιλο με Ίντερ, Τβέντε

και Βέρντερ Βρέμης, οι «πετεινοί» τερμάτισαν στην πρώτη θέση, έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα από την Ίντερ με 4-3. Στη φάση των «16» απέκλεισε τη Μίλαν νικώντας 1-0 στο «Σαν Σίρο» και αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στο Λονδίνο. Στα προημιτελικά, κόντρα στη Βασίλισσα, ηττήθηκε με συνολικό σκορ 5-0. Ήττα 4-0 στο Μπερναμπέου και ήττα 1-0 στο «White Hard Lane».

Μέχρι και τα προημιτελικά έφτασε και ο ΑΠΟΕΛ ένα χρόνο αργότερα, σε όμιλο με Ζενίτ, Πόρτο και Σαχτάρ. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές για τους φιλάθλους. Οι «γαλαζοκίτρινοι», με δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα, τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου. Στους «16» αντιμετώπισαν την Λυών και στο φλεγόμενο ΓΣΠ έγραψαν ιστορία με την πρόκριση που εξασφάλισαν στα πέναλτι και αφού στην κανονική διάρκεια νίκησαν 1-0.

Στα προημιτελικά, όπως και η Τότεναμ, έτσι και ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε τη Βασίλισσα Ρεάλ και κάπου εκεί η εντυπωσιακή πορεία σταμάτησε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει για 4η φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ για την Τότεναμ είναι η 3η.

Keywords
Τυχαία Θέματα