Έκκληση ΠΣΕΜ στο ΥΠΠ για επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Λανίτειο στη Λεμεσό, «επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τις ανησυχίες που εκφράσαμε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), υποστηρίζοντας ότι «το Υπουργείο Παιδείας, για άλλη μια χρονιά, έλεγε ψέματα ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

«Ως ΠΣΕΜ προειδοποιούσαμε για την κακή κατάσταση των κτιρίων και την απουσία εξοπλισμού

στις τάξεις, αλλά τίποτα δεν έγινε", αναφέρει η οργάνωση, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με την απουσία κλιματιστικών όχι μόνο στο Λανίτειο, αλλά και σε όλα τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση μαθητών με δίκαια αιτήματα, όπως ο ίδιος ο διευθυντής τους παραδέχτηκε, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ολοήμερες αποβολές. Είναι απαράδεχτο, συμμαθητές μας να χάνουν μαθήματα, να στερούνται τη μόρφωση τους επειδή διεκδικούν το αυτονόητο… ανθρώπινες συνθήκες χωρίς ανυπόφορη ζέστη και δυσοσμία και από την πλευρά μας δεν θα πάψουμε τους αγώνες για ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, όσο και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν κάποιοι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα