Η καρδιά του Ευρωπαικού Crowdfunding κτυπά στην Κύπρο

Η καρδιά του Ευρωπαικού Crowdfunding κτυπά στην Κύπρο και ενισχύεται με μια επίσκεψη από τη Swisscom!

Με την ευκαιρία του πρώτου Crowdfunding που θα γίνει στην Κύπρο, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά τον Αndreas Pages, έναν από τους πιο γνωστούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της συμμετοχικής χρηματοδότησης. Ο Pages εργάζεται στον τομέα του Fintech στο Τμήμα Ψηφιακής Τεχνολογίας της Swisscom,

της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην Ελβετία.

Ο Ανδρέας έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία μέσα από το ρόλο του στη Swisscom αλλά και μέσα απο την εμπειρία του σε προηγούμενες θέσεις όπως στη Deloitte. Είναι ενεργό μέλος των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών οργανισμών συμμετοχικής χρηματοδότης όπως το European Crowdfunding Netwrok ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου του Swiss Crowdfunding Association και του CrowdCompanies.

Ο Ανδρέας ειδικεύεται σε θέματα FinTech και peer-to-peer lending (P2P ή συμμετοχική δανειοδότηση από ιδιώτες). Το P2P αποτελεί ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο είδος συμμετοχικής χρηματοδότησης, το οποίο έρχεται ουσιαστικά να προσθέσει αξία στην παραδοσιακή τραπεζική δανειοδότηση. Στην Κύπρο έρχεται για πρώτη φορά ειδικά για το συνέδριο το οποίο διοργανώνει το Crowdfunding Cyprus, η κοινή πρωτοβουλία της KPMG και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Anirot.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία έχει αποδείξει πλούσιο ιστορικό υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) εκμεταλλευόμενη τα κεφάλαια ιδιωτικών επενδυτών ενώ έχει θέσει και ως μακροπρόθεσμους στόχους την επέκταση του τομέα του digital banking και την προσέλκυση διεθνών start-ups. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η σύγκριση μεταξύ Ελβετίας και Κύπρου και η μεταφορά καλών πρακτικών από την πρώτη στη δεύτερη.

Περισσότερα για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα