Τα 6+2 φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε την επόμενη μέρα

Αρκετά από τα φαγητά που θα αναφερθούν πιο κάτω τα καταναλώνουμε και την επόμενη μέρα, αφότου τα μαγειρέψαμε.

Κι όμως, ενώ οι περισσότεροι δεν το γνώριζαν σχεδόν οι περισσότερες από τις διατροφικές αξίες των εν λόγω φαγητών χάνονται, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε τις απαραίτητες θρεπτικές αξίες όταν τα καταναλώνουμε την επόμενη μέρα αφού τα έχουμε ξαναζεστάνει.

Κοτόπουλο: Όταν ξαναζεσταίνεται αλλάζει η σύνθεση των πρωτεϊνών αυτών, διασπώνται με διαφορετικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνος δυσάρεστων

στομαχικών διαταραχών. Επιπλέον το κοτόπουλο χάνει τα θρεπτικά συστατικά του.

Πατάτες: Οι πατάτες χάνουν μεγάλο μέρος των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών τους όταν μείνουν εκτεθειμένες σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ενώ ευνοείται και η ανάπτυξη του βοτυλικού κλωστρηδίου, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση (αλλαντίαση). Το βακτήριο αυτό δεν σκοτώνεται με ένα απλό «ζέσταμα».

Σπανάχι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο και νιτρικά άλατα. Τα νιτρικά άλατα αν ξαναζεσταθούν μετατρέπονται σε νιτρώδη και σε άλλες ουσίες (νιτροζαμίνες), οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά καρκινογόνες.

Αυγά: Τα αυγά όταν ξαναζεσταθούν γίνονται τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, επιβαρύνοντας σημαντικά το πεπτικό σύστημα.

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια περιέχουν πρωτεΐνες ευάλωτες σε ένζυμα και μικροοργανισμούς που μπορεί να αναστατώσουν το πεπτικό μας σύστημα. Διατηρούνται στο ψυγείο αλλά όχι για περισσότερο από 24 ώρες και ιδανικότερο είναι να τρώγονται κρύα.

Ρύζι: Υπάρχουν βακτήρια στο ρύζι τα οποία αναπτύσσονται όταν αυτό μένει για αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, και δεν απομακρύνονται με το ζέσταμα. Στο ψυγείο επίσης δεν πρέπει να μένει παραπάνω από μια ημέρα, ενώ όταν το ξαναζεσταίνουμε, να βεβαιωνόμαστε ότι έχει ζεσταθεί καλά και δεν υπάρχουν σημεία του ακόμη κρύα από την ψύξη.

Παντζάρι: Τα παντζάρια έχουν κι αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και όπως συμβαίνει με το σπανάκι, αν τα ξαναζεστάνουμε, τα νιτρικά μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη.

Σέλινο/καρότο σε σούπα: Όπως και τα περισσότερα λαχανικά, τα νιτρικά άλατα που περιέχουν εάν ξαναζεσταθούν μετατρέπονται στα επικίνδυνα νιτρώδη.

Πηγή: athensvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα