Επιστολή Ακιντζί σε γγ του ΟΗΕ –"Απαράδεκτος ο Αναστασιάδης"

Επιστολή στον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες απέστειλε ο κατοχικός ηγέτης με την οποία αναφέρει την υποχρέωση, να διατηρηθεί η συναίνεση που επιτεύχθηκε στην συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε την σημαντικότητα των συνομιλιών της Γενεύης, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δυο στάδια, από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και με την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων στις 12 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά

- Τσαβούσογλου

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη να αποστείλει επιστολή στον γγ του ΟΗΕ με την οποία ζητεί την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον ίδιο, στην Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στην Γενεύη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστηρίζει ακόμη ότι αφού είναι ο «εκλελεγμένος Πρόεδρος της ΤΔΒΚ είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί εξίσου και ο δικός του, ενεργός ρόλος στην Διάσκεψη».

Συμπληρώνει ακόμη ότι στις συνομιλίες της Γενεύης θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθείται η πρακτική των ΗΕ των τελευταίων ετών, της διεξαγωγής δηλαδή των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων, της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής.

Κλείνοντας την επιστολή του αναφέρει ότι αναμένει από τον ΟΗΕ να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα, το οποίο κρατά για μισό σχεδόν αιώνα.

Δείτε επίσης: Παρόν ο Γιούνκερ στη Γενεύη

Keywords
Τυχαία Θέματα