Συντριβή TU-154: Συλλυπητήρια στον Πούτιν από ηγέτες

"Μπαράζ" επικοινωνιών με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιούν πολιτικοί αξιωματούχοι μετά την συντριβή του εραοσκάφους TU-154 που στοίχισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους. Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης μίλησαν και για την συριακή κρίση, άλλο ένα φλέγον ζήτημα και για τα δύο κράτη. Η επικοινωνία των δύο προέδρων έχει την δική της σημασία χρονικά, καθώς γίνεται μόλις μερικές ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα.

Τα συλλυπητήριά τους για τη συντριβή του ρωσικού Tu-154 εξέφρασαν στον πρόεδρο της Ρωσίας και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Θερμά συλλυπητήρια για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι εξέφρασε και η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Πρέσβη της στη Μόσχα, Γιώργου Κασουλίδη, καθώς και η Ελλάδα δία του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και μέσα από τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

We share the loss @ the grief on Christmas day: Russian Def. Ministry: 92 people were onboard crashed Tu-154 plane https://t.co/Wu3L0kaSBQ

— Yiorgos Kasoulides (@yckasoulides) December 25, 2016

Πρόκειται, πάντως, για μια μεγάλη τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων και για μια χορωδία με μεγάλη ιστορία. Η χορωδία του Αλεξαντροφ Ονσάμπολ έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Το Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού του Αλεξαντρώφ του Ρώσικου Στρατού είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική, καλλιτεχνική ομάδα της Ρωσίας.

Τέτοιες χορωδίες έχουν μια βαριά, συμβολική αξία για τα έθνη. Φανταστείτε ότι συχνά ταξίδευαν σε εμπόλεμες ζώνες για να εμψυχώσουν τους στρατιώτες ακόμη και σε μακρινά και επικίνδυνα μέρη.

Διαβάστε ακόμη: Ψάχνουν τα "γιατί" πίσω από τη συντριβή του Tu-154

Keywords
Τυχαία Θέματα