Συνεργασία Βουλής-ΤΕΠΑΚ πρότεινε ο Πρόεδρος της Επ.Παιδείας

Τη βούληση της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής για δημιουργική συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τις Πρυτανικές Αρχές και τους Κοσμήτορες των Σχολών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ,

ο κ.Χατζηγιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή ΔΗΚΟ Λεμεσού και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Πανίκο Λεωνίδου, ανέφερε ότι πρόθεση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είναι η δημιουργική συνεργασία μέσα από μια δυναμική και συστηματική επικοινωνία με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τόνισε ότι ο ρόλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είναι, όχι να δημιουργεί προσκόμματα, αλλά να επικουρεί στην ανάπτυξη των Πανεπιστημίων, βρίσκοντας λύσεις, με διαβούλευση μαζί τους.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία τους πρώτιστα ως ερευνητικά κέντρα και να συνεισφέρουν με τον τρόπο αυτό στην κοινωνία, ενώ η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη εξέλιξη που προκύπτει με την έγκριση του τροποποιητικού νομοσχεδίου για προσφορά προγραμμάτων σε άλλες γλώσσες, την οποία θεωρεί καθοριστική για την ανάπτυξη των Πανεπιστημίων.

"Θέλουμε ένα ΤΕΠΑΚ ισχυρό, δίπλα στο οποίο θα σταθούμε αρωγός και κοινωνός στις εξελίξεις για ανάπτυξή του", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός ευχαρίστησε τον κ. Χατζηγιάννη για την εμπιστοσύνη του στο ΤΕΠΑΚ και για τη διάθεσή του να εγκαινιάσει ένα γόνιμο διάλογο για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν για την ομαλή ανάπτυξη του ιδρύματος.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Διόφαντος Χατζημιτσής αναφέρθηκε στις ερευνητικές και άλλες επιτυχίες που σημειώνει το Πανεπιστήμιο, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του.

Ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Κώστας Χόππας, τόνισε ότι ενώ το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και σε φάση ανάπτυξης, εντούτοις οι οικονομικές συγκυρίες και οι μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού έχουν δυσχεράνει αρκετές λειτουργίες του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα