Συνεργασία ΕΚΤ – αστυνομίας για τη …λίστα Γιωρκάτζη

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, βρίσκεται σε συνεννόηση με το κυπριακό δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Κύπρο Κολοκασίδης, Χατζηπιερής ΔΕΠΕ, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα εμπιστευτικά αρχεία της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο,

και όπως μετέδωσε αρχικά η Stockwatch, υπήρξε δεύτερη επιστολή του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η οποία στάλθηκε από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Κολοκασίδη που εκπροσωπεί την ΕΚΤ στην Κύπρο και σε αυτήν εγείρονται διάφορα νομικά επιχειρήματα με βάση τα οποία η Αστυνομία δεν μπορεί να εξετάσει αρχείο της ΚΤ που διατηρεί απόρρητα ή εμπιστευτικά έγγραφα της ΕΚΤ.

Ο κ. Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Κύπριο δικηγόρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεώργιο Κολοκασίδη.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Κολοκασίδη σήμερα, πρόσθεσε, «συμφωνήσαμε να συνεργαστούν οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ με ανακριτές ώστε να διαφυλαχθούν τα εμπιστευτικά αρχεία και η Αστυνομία να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ΕΚΤ είναι η διαφύλαξη της εμπιστευτικότητας των δικών της αρχείων, τα οποία βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους που κατέχει η Αστυνομία και όχι οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων που σχετίζονται με τις έρευνες της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα