Για αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος μιλά ο Ιωνάς

Για αποτελεσματική καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης σχετικά με την αποτροπή από την Αστυνομία τριπλού φονικού στη Λάρνακα, ο κ. Νικολάου είπε ότι «δεν είναι άσχετη με τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεθοδικά ενεργήσει όλη αυτή την περίοδο».

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο ηλεκτρονικός τζόγος, η παροχή προστασίας,

τα ναρκωτικά και η εμπορία προσώπων.

Βασικός στόχος, συνέχισε, ήταν ο περιορισμός του οικονομικού οφέλους που αποκόμιζε το οργανωμένο έγκλημα από τους τομείς αυτούς.

Η Αστυνομία, είπε, κατάφερε μέσα από συνεχείς επιχειρήσεις να μειώσει τον αριθμό των υποστατικών τζόγου, από 190 σε μόλις 16, κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Συμπλήρωσε ότι αυτό έγινε κατορθωτό μέσα από συνεχείς επιχειρήσεις, με ρυθμό κατά 8 έως 10 φορές μεγαλύτερο από τις επιχειρήσεις κατά τον προηγούμενο χρόνο.

Παράλληλα, είπε, η Αστυνομία κατάσχεσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, όπως κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ διενήργησε και σημαντικές επιχειρήσεις για την εμπορία προσώπων.

Ο Υπουργός ανέφερε τέλος ότι η Αστυνομία συνεχίζει να έχει υπό παρακολούθηση τον τρόπο δραστηριοποίησής του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ διαθέτει και τη σωστή πληροφόρηση, η οποία «αξιοποιείται και έχει αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα