Συνέπεις και αίτια του bullying - Ο ρόλος των γονιών ΒΙΝΤΕΟ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού και της Ενδοσχολικής Βίας.

«Πάρε θέση - Μίλα - Μοιράσου το- Δεν είσαι μόνος- Το σκοτάδι βοηθά τους νταήδες- Είναι θέμα όλων μας», είναι το σλόγκαν του Συνδέσμου «HOPE FOR CHILDREN».

Μιλώντας στο SigmaLive, η ψυχολόγος Χριστίνα Σορόκου εξήγησε ότι bullying είναι η απρόκλητη, εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη αρνητική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά η οποία αποσκοπεί στο να προκαλέσει φόβο, πόνο, συναισθηματική ταραχή σε άλλα παιδιά.

Η

κ. Σορόκου διευκρίνησε ότι υπάρχουν πολλές μορφές bullying όπως ο σωματικός εκφοβισμός και ο συναισθηματικός εκφοβισμός ο οποίος είναι χειρότερος αφού δίνει στα παιδιά μειονεκτικές «ταμπέλες».

Πρόσθεσε επίσης, ότι το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως στα δημοτικά και γυμνάσια ενώ στο λύκειο αρχίζει να μειώνεται.

Οι συνέπειες του εκφοβισμού

Η ψυχολόγος εξήγησε στο SigmaLive, ότι οι συνέπειες είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία υπερβολικού άγχους, η άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο, πονοκεφάλοι, πόνος στην κοιλιά, φόβος στο να πλησιάσουν άλλα παιδιά και να κάνουν φίλους.

Σημειώνεται ότι, τα παιδιά που με οποιοδήποτε τρόπο βιώνουν τον εκφοβισμό πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων στο 116111.

Δείτε επίσης στο βίντεο:

- Ποιος ο ρόλος των γονιών απέναντι στο bullying

- Ποιοι οι τρόποι πρόληψης

Keywords
Τυχαία Θέματα