Συνέντευξη Μάθιου Κιντ στο ΣΙΓΜΑ

Άκρως αποκαλυπτικός για την μετά Brexit εποχή ο Βρετανός Ύπατος αρμοστής στην Κύπρο.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ o Mάθιους Κιντ, τόνισε, ότι η απόφαση της Βρετανίας γι' αποχώρηση από την Ε.Ε ήταν ξεκάθαρη.

Όπως δήλωσε ο κ. Κιντ «παρ΄ όλο που φεύγουμε από την Ε.Ε. δεν προσπαθούμε να φύγουμε από την Ευρώπη που είναι οι εταίροι μας. Μοιραζόμαστε πάρα πολλές αξίες, θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση και θα προσπαθήσουμε αυτή τη νέα

σχέση να την εξελίξουμε.

Για τους Κύπριους που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στην Βρετανία ο Μάθιους Κιντ επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο καθεστώς.
Στόχος είπε, είναι να ξεκαθαριστεί το θέμα στα αρχικά στάδια της διαπραγμάτευσης.

«Θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί να μην επηρεαστούν. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτή η νέα διμερής σχέση θα συνεχίσει να βασίζεται στα ανθρώπινα δεσμά, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά. Για τους φοιτητές οι λεπτομέρειες όπως τα δίδακτρα και άλλα θα είναι μέρος των διαπραγματεύσεων που θα έχουμε με τους 27», ανέφερε.

Για τον τουρισμό, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα επηρεαστεί από το BREXIT, αλλά από την στερλίνα.

«Αλλά και το πόσο μπορεί η Κύπρος να ανταγωνιστεί με άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ο τουρισμός είναι διαχρονικός και οι βρετανοί επισκέπτονταν την Κύπρο και πριν την ένταξή τους στην ΕΕ. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουρισμός από το Brexit», τόνισε.

Τέλος ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε, ότι τα τελευταία γεγονότα άγγιξαν κάποιες ευαισθησίες. Ευχήθηκε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και να υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα