Συνεχίζουν τις επαφές οι επικεφαλής της τρόικας

Στη Λευκωσία το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, το νομοσχέδιο για την πακετοποίηση και πώληση δανείων, οι ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και των λιμανιών και οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, βρίσκονται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, που άρχισαν χθες οι επικεφαλής της τρόικας με τον ΥΠΟΙΚ και τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.

Νέα συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή για κατάληξη σε συμφωνία, σε σχέση με την έβδομη αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου.

Αν

υπάρξει κατάληξη, τότε η τρόικα θα επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την αποπληρωμή μέρους του ληξιπρόθεσμου χρέους, ευρωπαϊκού ομολόγου, ύψους €1 δις, το οποίο είχε εκδοθεί το 2010 και λήγει τον Νοέμβριο του 2015.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας θα έχουν σήμερα και αύριο συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αύριο θα συναντηθούν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα δουν την Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και ηγετικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα