Στην ελληνική Βουλή το β’ νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα

Στην Ελλάδα, στο νομοσχέδιο με το δεύτερο μέρος των προαπαιτούμενων για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα για να ψηφιστεί αύριο, δεν θα περιλαμβάνονται τελικά οι ρυθμίσεις, που αφορούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και στη φορολόγηση των αγροτών.

Η νομοθετική πρωτοβουλία, που θα απασχολήσει τη Βουλή των Ελλήνων θα αφορά την ψήφιση του κώδικα

πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα νομοσχέδια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο, την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών αποτελούν «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, μετά και τις έντονες αντιδράσεις, που εκφράζονται τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από βουλευτές, που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές από τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι ρυθμίσεις, που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών.

Προβλέπουν κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων, με αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 26% από 13% και μείωση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης.

Κρίσιμη δοκιμασία η αυριανή ψηφοφορία

Η αυριανή ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων συνιστά κρίσιμη δοκιμασία για την κυβέρνηση, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαρροές, αφού στο πακέτο δεν θα περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα των πρόωρων συντάξεων και της φορολόγησης των αγροτών.

Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες, επιχειρώντας να περιορίσει τις διαρροές.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας και όχι οι εκλογές, διαμηνύει η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Εκφράζει, μάλιστα, την εκτίμηση ότι στην αυριανή ψηφοφορία δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το πρώτο πακέτο να έχει ψηφιστεί από 123 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων παραμένει το πολιτικό όριο για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Οι διαφωνούντες, εξάλλου, επιμένουν μεν στη διαφωνία τους, διατηρούν, ωστόσο, χαμηλούς τους τόνους και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για αλλαγή πολιτικής, εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της ειδικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα