Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

Με νέο κύκλο εξετάσεων η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών, για τους οποίους το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου της Αστυνομίας Κύπρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης είπε πως «εκείνο το οποίο έχει προκύψει στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης είναι ότι εξασφαλίστηκαν περαιτέρω στοιχεία και μαρτυρίες και η αστυνομία αποτάθηκε στο δικαστήριο, όπου είχαν

εξασφαλιστεί ουσιαστικά 8 εντάλματα σύλληψης».

Διαβάστε επίσης: Οκταήμερη κράτηση σε 39χρονο για δόλια χρήση πιστωτικών καρτών

Όπως σημείωσε, «έχουν εκτελεστεί τα τρία εντάλματα σύλληψης», για να προσθέσει πως η αστυνομία προχωρά με την εξέλιξη αυτή.

«Τα πρόσωπα αυτά έχουν παρουσιαστεί στο δικαστήριο και έχει εξασφαλιστεί διάταγμα για 8 ημέρες. Παραμένουν ακόμα πέντε εντάλματα για να εκτελεστούν έχοντας υπόψη αυτά, τα οποία είχαν εκδοθεί δηλαδή στο σύνολο 8 και εκείνο το οποίο είχε σημασία είναι ότι η Αστυνομία και το ΤΑΕ αρχηγείου προχωρεί έτσι ώστε να διερευνήσει ουσιαστικά αυτή την υπόθεση και λόγω του ιστορικού να ξεκαθαρίσουμε ότι αφορά την έρευνα σε σχέση με τα ποινικά αδικήματα», είπε.

Όπως είπε, «πρόκειται για την ποινική έρευνα σχετικά με το μήνυμα της Ιντερπόλ Σερβίας και εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι όντως υπάρχει νέος κύκλος εξετάσεων και ανακρίσεων με αρκετές έρευνες οι οποίες αναμένονται να γίνουν».

Όσον αφορά στα πέντε άλλα εντάλματα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τα πέντε πρόσωπα τα τέσσερα βρίσκονται στο εξωτερικό και πρόκειται για αλλοδαπούς, για να προσθέσει ότι αναμένεται να γίνουν διαδικασίες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

«Τα τρία άτομα δεν έχουν παραδεχτεί. Έχουν δώσει ουσιαστικά κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα εξεταστούν. Είναι αντικείμενο της διερεύνησης», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει νέο δημοσίευμα ότι έφτασαν εκτελεστές στην Κύπρο για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «η Αστυνομία παρακολουθεί γενικότερα τα θέματα που αφορούν τις διάφορες πληροφορίες», για να προσθέσει ότι θέματα πληροφοριών, τα οποία αφορούν θέματα ασφάλειας, δεν σχολιάζονται».

Είπε ότι «λαμβάνονται εκείνα τα μέτρα και γίνονται εκείνες οι ενέργειες που πρέπει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις γι’ αυτό και αναλόγως των περιστάσεων και τις αξιολόγησης των δεδομένων και των πληροφοριών που είναι ουσιαστικής σημασίας προχωρούμε αναλόγως και λαμβάνονται αποφάσεις».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Μαρίε Ελένης, που απήχθη από τον Νορβηγό πατέρα της, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι επέστρεψαν οι ανακριτές που είχαν μεταβεί στην Χάγη, όπου είχαν συνάντηση με Νορβηγούς ανακριτές στον Οργανισμό Δικαστικής Συνδρομής της ΕΕ.

«Υπήρξε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Έχουν επιστρέψει οι ανακριτές στην Κύπρο. Είχαν μεταβεί για δύο μέρες και βεβαίως το νεότερο το οποίο υπάρχει είναι η επίσκεψη των ανακριτών και η επιστροφή τους στην Κύπρο για το συγκεκριμένο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα