Προσοχή στις ύπουλες υγρές θερμίδες

Έρχεται το Σαββατοκύριακο και όλοι ετοιμαζόμαστε να εξοκείλουμε στις παραλίες και στα παραλιακά κέντρα. Το φαγητό και το ποτό θα το καταναλώνουμε άφθονα, όμως καλό είναι να προσέξουμε λίγο τις θερμίδες για να μην πηγαίνει άδικα ο κόπος μας όλης της βδομάδας.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Κώστας Χαρή, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε ότι οι περισσότεροι, όταν προσέχουν τη διατροφή τους, τείνουν να μετρούν τις θερμίδες μόνο των στερεών φαγητών, αφήνοντας στην άκρη τις υγρές θερμίδες που μπορεί να προέρχονται από

το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τον καφέ, ακόμα και τους φρέσκους χυμούς φρούτου. Αυτές όμως έχουν μεγάλη επίδραση στην αύξηση του βάρους, αφού δεν αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού ούτε μειώνουν την πείνα και έτσι μπορεί να τις καταναλώνουμε συνεχώς.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως οι υγρές θερμίδες μπορούν να προσθέσουν μέχρι και 349 περισσότερες θερμίδες στο διαιτολόγιο μας ημερησίως, δηλαδή περισσότερα από 10 κιλά τον χρόνο. 349 θερμίδες σε υγρή μορφή, μπορεί να είναι ένα αεριούχο αναψυκτικό, ένα φραπουτσίνο ή ακόμα ένας φρέσκο χυμός ανάμικτος φρούτου με μπανάνα, πορτοκάλι, μήλο.

Το νερό είναι σημαντικό

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τη μείωση των υγρών θερμίδων εύκολη. Δεδομένου ότι δεν συμβάλλουν στο αισθήματα κορεσμού, η μείωση δεν οδηγεί σε αισθήματα στέρησης ή πείνας. Και υπάρχουν τόσα πολλά υποκατάστατα.

Μπορούμε απλά να πίνουμε περισσότερο νερό, νερό με ανθρακικό και να προσθέσουμε σε αυτά φρέσκα φρούτα, λεμόνι και τζίντζερ για γεύση. Μπορούμε, επίσης, να διαλέξουμε τις light/zero επιλογές των ανθρακικών ποτών, όπως επίσης και τις “skinny” επιλογές του αγαπημένου μας καφέ με γλυκαντικό και άπαχο γάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Κώστα Χαρή, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, τηλ. 25-378080 www.limassolnutrition.com

Θερμιδική αξία αλκοολούχων ποτών

Δείτε αναλυτικά τις θερμίδες στο Gallery

Keywords
Τυχαία Θέματα